Računalništvo, telefonija
02.02.2005 10:47

Deli z drugimi:

Share

Mobilno računalništvo v distribuciji prehrambenih izdelkov

V podjetju 13M SLC, ki izvaja logistične storitve za živilskopredelovalna podjetja, so z namenom doseganja večje prilagodljivosti, storilnosti in kakovosti postopkov podprli skladiščno poslovanje z mobilno rešitvijo podjetja Špica International. Uvedli so tudi mobilni informacijski sistem Špica Frontman za ambulantno prodajo izdelkov Pogrej in Pojej podjetja Proconi.

V 13M SLC izvedli informatizacijo skladiščnega poslovanja na osnovi označevanja s črtno kodo EAN 128 in rešitve za mobilno podporo, ki so jo oblikovali v podjetju Špica International. Ta sestavlja brezžično komunikacijsko omrežje (standard 802.11b) na osnovi baznih postaj Symbol Spectrum 24 in brezžičnega terminala Symbol MC 9060 s čitalcem črtne kode. Tiskanju nalepk s črtno kodo za označevanje lokacij in blaga pa je namenjen termalni tiskalnik Datamax M4206.

“Čeprav pred uvedbo mobilne podpore pri delu v skladišču nismo izdelali podrobne analize povrnitve naložbe, ocenjujemo, da smo z uporabo enega prenosnega terminala in brezžičnih povezav prihranili enega do dva dodatna delavca, bistveno pa se je zmanjšalo število napak,” je dejal Gregor Slekovec, direktor v 13M SLC.

Mobilni informacijski sistem Frontman prodajalcem na terenu poleg ambulantne prodaje omogoča tudi delo komercialista, kot je vodenje zalog pri stranki ter svetovanje pri nabavi. S pomočjo sistema Frontman izvajajo tudi tedenske inventure pri trgovcih, v prihodnosti pa bodo z njegovo pomočjo uvedli tudi pospeševanje prodaje na osnovi analitičnega modula Frontman Reports ter podprli polnjenje avtomatov z izdelki Pogrej in Pojej.


Prijavi napako v članku