Telefoni
27.02.2013 08:30
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Mobilniki Mozilla Firefox OS naprodaj tudi v Sloveniji?

Prvi pametni mobilni telefon Mozilla Firefox OS bo naprodaj še pred poletjem. Ker bo novost na voljo celo v državah bivše Jugoslavije, obstaja zelo velika možnost, da bo mobilnik Firefox OS še pred koncem leta zašel tudi v Slovenijo.
Mobilni operacijski sistem Firefox OS bo kmalu pričel svoj zmagoslavni pohod!
Mobilni operacijski sistem Firefox OS bo kmalu pričel svoj zmagoslavni pohod!

Organizacija Mozilla je pred kratkim obiskovalce sejma CES 2013 navdušila s predstavitvijo prvega pametnega mobilnega telefona, ki je poganjal njihov lasten mobilni operacijski sistem Firefox OS. Ker bo prvi mobilnik Firefox OS nared za prodajo še pred pričetkom poletja, je Mozilla razkrila še seznam držav, kjer bo novost naprodaj. Tržno izjemno zanimivega novinca bodo najprej deležni prebivalci Brazilije, Kolumbije, Madžarske, Mehike, Črne Gore, Poljske Srbije, Španije in Venezuele. Organizacija Mozilla je medtem že zagotovila, da bo seznam držav kmalu »podaljšala«, zato obstaja zelo velika možnost, da bo mobilnik Firefox OS naprodaj tudi pri nas.

Uporabnikom mobilne telefonije bo sprva na voljo cenovno nadvse ugoden mobilnik Alcatel One Touch, ki ima za prikazovanje slik na voljo 3,5-palčni (8,9-centimetrski) zaslon, medtem ko za preračunavanje podatkov skrbi gigaherčni procesor Snapdragon S17225A. Preostala strojna oprema obsega še vgrajeni pomnilnik kapacitete dveh gigabajtov (razširljiv prek kartice microSD do 32 GB), 256-megabajtni sistemski pomnilnik, digitalni fotoaparat ločljivosti 3,2-milijonov točk in baterijo kapacitete 1.580 miliamper ur.

Za nakup mobilnika Mozilla Keon naj bi bilo potrebno v prosti prodaji odšteti zgolj okoli 100 evrov. Novincu se bo kmalu pridružila še kopica novih pametnih mobilnih telefonov, ki bodo prav tako poganjali operacijski sistem Firefox OS. Poznavalci verjamejo, da bodo vsi tovrstni mobilniki v prosti prodaji na voljo za manj kot evrskega stotaka.


Prijavi napako v članku