Telefoni
01.11.2014 13:49

Deli z drugimi:

Share

Mobilnika Samsung Galaxy A5 in A3 ugledala luč sveta!

Samsung Galaxy A5.
Samsung Galaxy A5.

Konec avgusta so se svetovni spletni mediji razpisali o novi družini pametnih mobilnih telefonov Galaxy A podjetja Samsung, ki naj bi bili cenejši v primerjavi z vrhunskim mobilnikom Galaxy S5, a hkrati dovolj zmogljivi tudi za nekoliko zahtevnejše uporabnike. Napovedi so se tokrat izkazale za resnične, saj je južnokorejski gigant uradno predstavil dva modela nove družine mobilnikov, in sicer Galaxy A5 in Galaxy A3. Novinca srednjega cenovnega razreda sta opremljena z enotnim kovinskim ohišjem, ki v debelino meri zgolj 6,7 milimetrov za model A5 in 6,9 milimetrov za cenejši model A3.

Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy A5 je primeren tudi za nekoliko zahtevnejše uporabnike, saj je opremljen s 5-palčnim (12,7-centimetrskim) zaslonom Super AMOLED ločljivosti 1.280 x 720 slikovnih točk, 4-jedrnim procesorjem Qualcomm Snapdragon družine 400 frekvence 1,2 gigahercev, dvema gigabajtoma sistemskega pomnilnika, digitalnim fotoaparatom ločljivosti 13 milijonov slikovnih točk in podporo za mobilna omrežja 4G/LTE. Za shranjevanje podatkov je na voljo vgrajeni pomnilnik s 16 gigabajti prostora brez reže za kartice microSD, medtem ko je spletnim konferencam kos digitalna kamera ločljivosti pet milijonov točk. Za dovolj dolgo avtonomijo skrbi baterija zmogljivosti 2.300 (mili)amperskih ur.

Nekoliko šibkejši model Galaxy A3 pa je opremljen z manjšim, 4,5-palčnim (11,4-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 960 x 540 slikovnih točk. Za preračunavanje podatkov je na voljo 4-jedrni procesor Qualcomm Snapdragon družine 400 frekvence 1,2 gigahercev v navezi z enim gigabajtom sistemskega pomnilnika. Za zajem fotografij je na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti osem milijonov točk, za spletne konfrerence pa kamera ločljivosti pet milijonov točk. Piko na i pa daje podpora za mobilna omrežja 4G/LTE. Na vgrajenem pomnilniku je nameščen Android 4.4.

Pametna mobilna telefona Galaxy A5 in Galaxy A3 bosta prodajne police izbranih držav ugledala že v prvi polovici novembra. Njuni maloprodajni ceni in dobavljivost pa žal vsaj zaenkrat še niso bili razkriti.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku