Telefoni
11.01.2015 06:00

Deli z drugimi:

Share

Mobilnika Samsung Galaxy A3 in A5 kmalu v Evropi!

Mobilnika Samsung Galaxy A3 in A5 naj bi na evropsko tržišče prispela še pred pričetkom pomladi.
Mobilnika Samsung Galaxy A3 in A5 naj bi na evropsko tržišče prispela še pred pričetkom pomladi.

Južnokorejski tehnološki velikan Samsung je v zadnjem četrtletju lanskega leta ustvaril za okoli preračunane štiri milijarde evrov dobička iz poslovanja, kar je za dobrih 37 odstotkov manj kot v enakem obdobju lani. Največji padec dobička je pričakovano posledica manjšega povpraševanja po njegovih pametnih mobilnih telefonih, saj se mu je v enem letu tržni delež zmanjšal s 35 odstotkov na manj kot četrtino. Da bi ponovno obudil povpraševanje po njegovih mobilnikih v evropskem prostoru, bo po poročanju zanesenjakov spletnega portala SamMobile evropskim uporabnikom storitev mobilne telefonije kmalu ponudil v prodajo dva nova mobilnika, in sicer Galaxy A3 in Galaxy A5.

Pametna mobilna telefona Galaxy A3 in Galaxy A5 podjetja Samsung sta opremljena z enotnim kovinskim ohišjem, ki v debelino meri zgolj 6,7 milimetrov za model A5 in 6,9 milimetrov za cenejši model A3. Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy A5 je primeren tudi za nekoliko zahtevnejše uporabnike, saj je opremljen s 5-palčnim (12,7-centimetrskim) zaslonom Super AMOLED ločljivosti 1.280 x 720 slikovnih točk, 4-jedrnim procesorjem Qualcomm Snapdragon družine 400 frekvence 1,2 gigahercev, dvema gigabajtoma sistemskega pomnilnika, digitalnim fotoaparatom ločljivosti 13 milijonov slikovnih točk in podporo za mobilna omrežja 4G/LTE. Za shranjevanje podatkov je na voljo vgrajeni pomnilnik s 16 gigabajti prostora brez reže za kartice microSD, medtem ko je spletnim konferencam kos digitalna kamera ločljivosti pet milijonov točk. Za dovolj dolgo avtonomijo skrbi baterija zmogljivosti 2.300 (mili)amperskih ur.

Nekoliko šibkejši model Galaxy A3 pa je opremljen z manjšim, 4,5-palčnim (11,4-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 960 x 540 slikovnih točk. Za preračunavanje podatkov je na voljo 4-jedrni procesor Qualcomm Snapdragon družine 400 frekvence 1,2 gigahercev v navezi z enim gigabajtom sistemskega pomnilnika. Za zajem fotografij je na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti osem milijonov točk, za spletne konfrerence pa kamera ločljivosti pet milijonov točk. Piko na i pa daje podpora za mobilna omrežja 4G/LTE. Na vgrajenem pomnilniku je nameščen Android 4.4, nadgradnja na 5.0 Lollipo pa naj bi sledila v kratkem.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku