Računalništvo, telefonija
18.08.2010 11:45
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Mobilnik Nokia 1100 za 25 tisočakov?

Je mobilnik Nokia 1100 resnično zmogljivo hekersko orodje ali gre zgolj za potegavščino?
Je mobilnik Nokia 1100 resnično zmogljivo hekersko orodje ali gre zgolj za potegavščino?

Nokia 1100 je eden najbolje prodajanih mobilnih telefonov na svetu, saj je trgovcem doslej uspelo skupno prodati več kot 200 tisoč enot. Čeprav gre za mobilnik nižjega cenovnega razreda, ki sodobnim aparatom ne seže niti do kolen, naj bi bili hekerji zanj pripravljeni odšteti celo do preračunanih 25 tisoč evrov.

Podjetje Ultrascan Advanced Global Investigations je prepričano, da mobilni telefoni Nokia 1100 na črnem trgu dosegajo vrtoglave vrednosti zgolj zato, ker naj bi z nekaj programerskega truda omogočali vdiranje v tuje bančne račune. In to kljub temu, da telefonski gigant Nokia že dalj časa vztrajno zatrjuje, da temu ni tako.

Nemški hekerji so pripravljeni odšteti vrtoglave zneske za mobilne telefone Nokia 1100 z oznako RH-16 ali RH-18. Mobilnik mora biti izdelan v Nemčiji, in sicer v tovarni Bochum. Če vam torej v predalu leži Nokia 1100 izdelana v Nemčiji, imate sedaj izjemno priložnost za hiter in enostaven zaslužek. Na spletni prodajalni novih in rabljenih stvari eBay boste po vsej verjetnosti zaslužili vsaj dva tisoč evrov.


Prijavi napako v članku