Računalništvo, telefonija
04.12.2015 06:19

Deli z drugimi:

Share

Mobilnik Microsoft Surface le še vprašanje časa?

Prvi mobilnik Microsoft Surface naj bi na prodajne police prispel v drugi polovici 2016.
Prvi mobilnik Microsoft Surface naj bi na prodajne police prispel v drugi polovici 2016.

Zanesenjaki spletnega portala Windows Central so od zanesljivih virov blizu podjetja Microsoft pridobili informacijo, da računalniški gigant vse bolj pospešeno razvija svoj prvi pametni mobilni telefon družine Surface in da bo ta ugledal luč sveta že v drugi polovici naslednjega leta. Novost razvija ista ekipa, ki je bila zadolžena za pripravo tabilice Surface in kompaktnega hibridnega prenosnika Surface Book, zato so pričakovanja razmeroma visoka. Čeprav Microsoft se o novi napravi še ni razgovoril, so zanesenjaki spletnega portala Windows Central vseeno pridobili nekaj zanimivih podatkov.

Prvi vstopni pametni mobilni telefon družine Surface naj bi bil opremljen s 5,5-palčnim (14-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 2.560 x 1.440 slikovnih točk, tehnologijo ClearBlack in zaščitnim steklom Gorilla Glass, zmogljivim 64-bitnim Intelovim procesorjem Atom družine X3 in vsaj štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika. Prvi Microsoftov pametni mobilni telefon družine Surface naj bi za shranjevanje podatkov ponujal 64 oziroma 128 gigabajtov prostora, ki ga bo seveda mogoče razširiti z uporabo pomnilniških kartic microSD, in sicer do skupne kapacitete 256 gigabajtov. Ker bo novost podpirala uporabo naprednega digitalnega peresa, se bo lahko brez težav postavila po robu paradnim konjem vseh večjih proizvajalcev pametnih mobilnih telefonov. Pametni mobilni telefon Microsoft Surface naj bi bil povsem primeren tudi za zajem fotografij in opravljanje spletnih konferenc, saj bo razpolagal z digitalnim fotoaparatom ločljivosti 21 milijonov slikovnih točk in osmih milijonov točk.

Novi Microsoft Surface bo seveda opremljen še z aluminijastim ogrodjem in hitrim vmesnikom USB Type-C oziroma USB 3.1. Slednji je na obeh straneh enak, kar pomeni, da nam ne bo več treba preverjati, ali je odprtina postavljena pravilno ali na glavo. Na njem pa bo seveda nameščen operacijski sistem Windows 10, ki bo še dodatno povečal uporabnost same naprave.


Prijavi napako v članku