Telefoni
01.11.2011 08:48

Deli z drugimi:

Share

Mobilnik ITG xpPhone 2 z Okni 8

ITG xpPhone 2: Mobilnik in računalnik v enem!
ITG xpPhone 2: Mobilnik in računalnik v enem!

Pametni mobilni telefoni postajajo vse bolj podobni osebnim računalnikom. To drži tako po uporabnosti kot zmogljivosti. S pripravo novega izdelka je kitajsko podjetje In Technology Group Limited (ITG) še zmanjšalo razkorak med pametnimi mobilniki in računalniki. Mobilnik xpPhone 2 se namreč po zmogljivosti lahko kosa z računalniki srednjega cenovnega razreda in ima nameščen operacijski sistem Windows.

Mobilniku ITG xpPhone 2 zlahka ne bo zmanjkalo sape, saj za preračunavanje podatkov skrbi 1,6 gigaherčni Intelov procesor Atom Z530. Tu mu je v pomoč še sistemski pomnilnik kapacitete dveh gigabajtov. Za shranjevanje podatkov je na voljo več kot dovolj prostora. V novincu je namreč vgrajen pogon Solid State s 112 gigabajti prostora. Na njem je prednameščen Microsoftov operacijski sistem Windows 7. Novinec brez težav poganja tudi zgodnjo poskusno različico Oken 8.

Izris slik so inženirji zaupali kakovostnemu zaslonu s 4,3-palčno oziroma 10,9-centimetrsko diagonalo. Standardna baterija zadošča za okoli 18 ur brezskrbnih pogovorov oziroma kar neverjetnih 46 dni v pripravljenosti. Pametni mobilnik ITG xpPhone 2 bomo zlahka prenašali naokrog, saj meri le zavidljivih 140 x 73 x 17,5 milimetrov.

Nadvse zmogljivi mobilnik naj bi bil naprodaj že januarja. Z mobilnikom ITG xpPhone 2 bo naprodaj še namenski podstavek, ki bo omogočil priklop novinca na zaslon in druge računalniške periferne enote. Bomo potemtakem sploh še potrebovali maj zmogljive osebne in prenosne računalnike?


Prijavi napako v članku