Telefoni
17.03.2014 13:50

Deli z drugimi:

Share

Mobilnik iPhone 6 s 4-jedrnim procesorjem in zaslonom Ultra Retina?

Mobilnik iPhone 6 naj bi se na račun zmogljive strojne opreme zlahka postavil po robu paradnim konjem konkurenčnih podjetij.
Mobilnik iPhone 6 naj bi se na račun zmogljive strojne opreme zlahka postavil po robu paradnim konjem konkurenčnih podjetij.

Priznani analitik Sonny Dickson je na družbenem omrežju Twitter objavil nadvse zanimive podatke o prihajajočem Applovem pametnem mobilnem telefonu iPhone 6. Novi mobilnik podjetja iz Cupertina naj bi bil predstavljen v tretjem četrtletju letošnjega leta, na prodajne police trgovin pa naj bi zašel predvidoma konec leta. Zaradi tega analitik Sonny Dickson verjame, da je Apple že zaključil z njegovim razvojem in da se pripravlja na pričetek množične proizvodnje, ki naj bi stekla v drugi polovici pomladi.

Analitik zatrjuje, da bo Applov pametni mobilni telefon iPhone 6 zagotovo opremljen s 4-jedrnim procesorjem A8 frekvence 2,6 gigahercev, ki naj bi bil vsaj za razred zmogljivejši od zdajšnjega A7. Za izris slik pa naj bi bil na voljo izjemno kakovostni zaslon »Ultra Retina« gostote prikaza 389 slikovnih točk na palec oziroma večjo kot zaslon mobilnika iPhone 4 iz leta 2010, ki se je lahko pobahal z gostoto prikaza 326 slikovnih točk na palec. Če bo zaslon naprave opremljen s 4,7-palčno (11,9-centimetrsko) diagonalo, bo njegova ločljivost znašala nekje med standardom HD (720p) in Full HD (1080p).

Mnogi poznavalci so prepričani, da so podatki o mobilniku iPhone 6 razkriti s strani analitika Sonny Dickson vredni zaupanja, saj je ta pred časom kot prvi razkril dejansko obliko mobilnika iPhone 5C. Ta naj bi imel namreč zelo dobre povezave s ključnimi zaposlenimi podjetja iz Cupertina.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku