Telefoni
11.06.2013 13:35
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Mobilnik iPhone 6 bo večji in zmogljivejši!

Na svetovnem spletu so se ponovno pojavile govorice o pametnem mobilnem telefonu iPhone 6, ki naj bi bil naprodaj že v prvem četrtletju naslednjega leta. Glavni »adut« novega Applovega mobilnika naj bi bil zaslon s kar 4,8-palčno (12,2-centimetrsko) diagonalo.
Glavni »adut« novega Applovega mobilnika iPhone 6 naj bi bil zaslon s 4,8-palčno diagonalo.
Glavni »adut« novega Applovega mobilnika iPhone 6 naj bi bil zaslon s 4,8-palčno diagonalo.

Podjetje Apple je z nedavno otvoritvijo konference World-Wide Developer Conference (WWDC) razočaral predvsem uporabnike storitev mobilne telefonije, saj na njej ni predstavil težko pričakovanega pametnega mobilnega telefona iPhone 5S. Ta bo predstavljen šele septembra in vse žal kaže na to, da ta razen zmogljivejše strojne opreme ne bo deležen vidnejših izboljšav. Zaradi tega so se na svetovnem spletu že pričele pojavljati govorice o njegovem nasledniku, ki naj bi bil naprodaj že v prvem četrtletju naslednjega leta.

Pametni mobilni telefon iPhone 6 naj bi bil opremljen z mobilnim procesorjem A7, brezstično tehnologijo NFC in digitalnim fotoaparatom ločljivosti osem milijonov točk. Številni analitiki ocenjujejo, da bo novost za prikazovanje slik uporabljala večji zaslon v primerjavi z zdajšnjim modelom, in sicer s kar 4,8-palčno (12,2-centimetrsko) diagonalo. Vse več uporabnikov namreč prisega na pametne mobilnike z večjimi zasloni, saj se ti uporabljajo tako za pregledovanje spletnih strani kot pisanje elektronskih sporočil in predvajanje video posnetkov.

Na svetovni splet so zašle tudi nove informacije o drugi generaciji miniaturnega tabličnega računalnika iPad Mini. Glavni adut novosti naj bi bil precej kakovostnejši zaslon v primerjavi z zdajšnjim modelom, saj naj bi ponujal izris slik z ločljivostjo kar 2.048 x 1.536 slikovnih točk. Tablični računalnik iPad Mini 2 naj bi bil za nameček še nekoliko cenejši, saj naj bi bilo zanj onkraj luže potrebno odšteti le preračunanih 250 evrov oziroma 330 evrov v Evropi.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku