Telefoni
17.04.2016 12:40

Deli z drugimi:

Share

Mobilni Windows 10 pripravljen na najzmogljivejše mobilne naprave!

Mobilni Windows 10 bo v polni meri podpiral procesor Snapdragon 830.
Mobilni Windows 10 bo v polni meri podpiral procesor Snapdragon 830.

Podjetje Microsoft je nedavno najavilo splošno razpoložljivost mobilnega operacijskega sistema Windows 10 za uporabnike pametnih mobilnih telefonov Lumia. Čeprav se novost lahko postavi po robu celo mobilnima operacijskima sistemoma Android in iOS, je zanimanje zanjo zelo slabo. Zaradi tega so se pri podjetju Microsoft odločili, da bodo seznam podprtih procesorjev za mobilni operacijski sistem Windows 10 razširili še na Qualcommov Snapdragon 830.

Prve mobilne naprave opremljene z mobilnim procesorjem Snapdragon 830 naj bi na trg prispele v začetku naslednjega leta, pri čemer bo seveda šlo le za pametne mobilne telefone in tablične računalnike višjega cenovnega razreda. Procesor Snapdragon 830 podjetja Qualcomm naj bi povzročil pravo revolucijo na trgu mobilnih naprav, saj bo izdelan z napredno 10 nanometrsko tehnologijo, pri čemer pa bo model MSM8998 opremljen celo z dvokanalnim sistemskim pomnilniškim krmilnikom LPDDR4 (1866) s podporo do skupne kapacitete osem gigabajtov.

Ker bo mobilni procesor Snapdragon 830 podjetja Qualcomm izdelan s pomočjo napredne 10 nanometrske tehnologije, bo v primerjavi s predhodnikom ponujal precej višjo zmogljivost ob precej nižji porabi električne energije. Poleg tega se bo precej manj segreval, kar posledično pomeni, da bodo mobilne naprave tudi pri največji obremenitvi ostale hladne. Microsoft pa pri tem seveda računa na to, da bodo proizvajalci mobilnih naprav višjega cenovnega razreda s procesorjem Snapdragon 830 na mobilne naprave namestili mobilni Windows 10.


Prijavi napako v članku