Računalništvo, telefonija
17.02.2020 09:10
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Mobilni telefon za nostalgike

Retro in sodobna tehnologija telefonije združena v enem.
Retro in sodobna tehnologija telefonije združena v enem.

Pred časom smo za vnos telefonske številke pri vzpostavitvi klica do oddaljenega uporabnika morali uporabiti mehansko številčnico. Do približno 70-tih let je večina telefonov uporabljala krožni izbirnik, ki ga je kasneje izpodrinila modernejša tipkovnica. Ker pa so sodobni mobilni telefoni postali že nekoliko dolgočasni, je inovatorka Justine Haupt predstavila koncept, v katerem je združila vse prednosti mobilnega telefona s klasično številčnico.

Nadvse zanimiv mobilni telefon je odličen za tiste, ki telefon uporabljajo za vse drugo kot telefoniranje, kar jim vzame veliko dragocenega časa. Na voljo je tudi miniaturni zaslon iz elektronskega papirja na hrbtni strani, kjer bodo vidni zgolj zgrešeni klici. Pri tem velja omeniti, da gre za odprtokodni projekt, kar pomeni, da bi ga lahko z nekaj truda izdelali tudi sami.

Zanimiv mobilni telefon sicer temelji na osnovi platforme Arduino Micro, vgrajena baterija pa zagotavlja do 24 ur avtonomije delovanja. Ker je kar nekaj delov recikliranih, je projekt za nameček tudi prijazen do okolja. Več informacij o nadvse inovativnem projektu pa je na voljo na spletni povezavi http://justine-haupt.com/rotarycellphone/index.html.


Prijavi napako v članku