Telefoni
04.02.2010 13:13

Deli z drugimi:

Share

Mobilni telefon Microsoft Zune Phone vse bolj verjeten

Mobilni telefon Microsoft Zune Phone naj bi luč sveta ugledal na konferenci Mobile World Congress.
Mobilni telefon Microsoft Zune Phone naj bi luč sveta ugledal na konferenci Mobile World Congress.

Na svetovnem spletu kroži že toliko govoric o Microsoftovem prvem mobilnem telefonu Zune Phone, da je že težko verjeti, da napravica ni v strateških planih podjetja iz Redmonda. Sedaj pa je olje na ogenj prililo še podjetje Nvidia, saj je napovedalo, da se bo udeležilo letošnje konference o mobilni telefoniji Mobile World Congress 2010. Po vsej verjetnosti bo grafični gigant skupaj z Microsoftom javnosti predstavil vsestransko uporabni mobilni telefon Zune Phone.

Novi izdelek podjetja iz Redmonda naj bi bil namreč grajen na osnovi zmogljivega Nvidjinega čipovja družine Tegra, ki mu bo zagotavljalo predvsem občutno hitrejše delovanje in daljšo avtonomijo od primerljivih konkurenčnih izdelkov. Vgrajena grafična rešitev naj bi zagotavlja kakovostno in tekoče predvajanje večpredstavnostnih vsebin (vključno z visokoločljivim videom 720p) in naj bi podpirala celo programske jezike OpenGL ES 2.0 in Direct3D Mobile.

Za prikazovanje vsebin naj bi bil zadolžen zaslon ločljivosti 480 x 272 točk, medtem ko naj bi bilo za brezžično povezovanje poskrbljeno z vmesnikom Wi-Fi. Izris visokoločljivih večpredstavnostnih vsebin na televizor pa naj bi bil mogoč preko priključka HDMI. Mobilni telefon Zune Phone naj bi tehtal okoli 70 gramov in naj bi poganjal celo novi Microsoftov mobilni operacijski sistem Windows Mobile 7.


Prijavi napako v članku