Telefoni
05.04.2011 10:44
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Mobilni telefon, da zastane dih

Mobilni telefon Aston Martin CPT002 bo cenovno dosegljiv le bogatašem.
Mobilni telefon Aston Martin CPT002 bo cenovno dosegljiv le bogatašem.

Se vam zdijo današnji modeli pametnih mobilnih telefonov dolgočasni? Če je temu tako, boste morda v prihodnosti le dočakali oblikovno precej zanimivejši aparat. Pri podjetju Aston Martin so namreč pripravili koncept oblikovno nadvse zanimivega pametnega mobilnega telefona, ki nam samo ob pogledu nanj dih kar zastane.

Britanski avtomobilski gigant Aston Martin je namreč v sodelovanju s kanadskim proizvajalcem mobilnikov Mobiado pripravil prototip mobilnega telefona, ki se lahko pobaha s povsem prozorno in športno oblikovano obliko. In to še ni vse. Prototip mobilnika CPT002 je dejansko prvi, ki ima hkrati prozoren in na dotik občutljiv zaslon.

Ker gre za mobilni telefon višjega cenovnega razreda, ohišje iz platine krasijo safirni kristali. V ohišju pričakovano najdemo baterijo in kartico SIM. Mobilni telefon CPT002 bomo lahko uporabljali tako kot ključ za vžig avtomobila Aston Martin kot za dostop do socialnih omrežij Facebook in Twitter. Na voljo bo še priročen navigacijski sistem.

Več o konceptu pametnega mobilnega telefona Aston Martin CPT002 bo znanega v maju. Pri nas tega mobilnega telefona verjetno ne bomo videli, a tako ali tako je vprašanje, kdo bi si ga sploh lahko privoščil. Na spletu se namreč sušlja, da se bo njegova maloprodajna cena gibala okoli 10 tisoč evrov. Poleg tega naj bi bil namenjen le lastnikom avtomobilov Aston Martin.


Prijavi napako v članku