Spletni brskalniki
12.03.2010 14:04

Deli z drugimi:

Share

Mobilni spletni brskalnik Opera Mini 5 odslej tudi za mobilne telefone s platformo Android

Nova Opera Mini 5 je razveselila številne uporabnike mobilnikov s platformo Android.
Nova Opera Mini 5 je razveselila številne uporabnike mobilnikov s platformo Android.

Opera Mini

je spletni brskalnik norveškega podjetja Opera Software, ki je namenjen predvsem mobilnim telefonom nižjega cenovnega razreda, saj temelji na priljubljeni platformi Java. Po več mesecih intenzivnih testiranj pa so njihovi programerji le najavili razpoložljivost poskusne inačice pete različice spletnega brskalnika Opera Mini, ki je pisna na kožo priljubljenim mobilnim telefonom z Googlovo odprtokodno platformo Android.

Glavna prednost novinca pred konkurenčnimi izdelki je vsekakor inovativna tehnologija za procesiranje spletnih strani na oddaljenih strežnikih, kar občutno pohitri prikaz spletnih strani in zmanjša prenos podatkov za kar 90-odstotkov. To pa bo zagotovo razveselilo predvsem tiste lastnike mobilnih telefonov s platformo Android, ki pri ponudniku mobilne telefonije nimajo zakupljenega prenosa podatkov po svetovnem spletu.

Nova poskusna Opera Mini 5 se lahko v primerjavi s predhodnikom pobaha še z nekoliko bolj dodelanim grafičnim vmesnikom, možnostjo sočasnega prikaza večjega števila spletnih strani, s tehnologijo za varen prenos in shranjevanje gesel ter možnostjo samodejnega izpisa naslovov predhodno obiskanih strani. Novi mobilni spletni brskalnik podjetja Opera Software za platformo Android je na voljo za brezplačni prenos na spletni strani http://www.opera.com/.

Vas zanima več iz te teme?
Opera brskalnik

Prijavi napako v članku