Telefoni
23.06.2010 15:48

Deli z drugimi:

Share

Mobilna tehnologija Flash 10.1 na pohodu

Mobilna tehnologija Flash 10.1 se lahko brez težav kosa s konkurenčnim standardom HTML5!
Mobilna tehnologija Flash 10.1 se lahko brez težav kosa s konkurenčnim standardom HTML5!

Steve Jobs se aplikacij Flash otepa kot najhujše nalezljive bolezni, saj po njegovem prepričanju za uporabnike predstavljajo izjemno nevarno varnostno tveganje in brez potrebe odžirajo procesorsko moč prenosnim napravam. Adobe se za besede prvega moža podjetja iz Cupertina seveda ne meni kaj veliko, saj je najavilo razpoložljivost končne različice tehnologije Flash Player 10.1 za mobilne naprave.

Novost zagotavlja izjemno kakovostno in tekoče predvajanje spletnih filmskih in Flash vsebin (na primer iz spletnega portala YouTube), pri tem pa porabi zelo malo sistemskih resursov mobilnih naprav. Mobilna tehnologija Flash 10.1 podpira vse vidnejše mobilne operacijske sisteme, kot so Google (Android), Symbian, Microsoft (Windows Mobile), RIM (BlackBerry), Palm (WebOS), Meego in druge.

Razpoložljivost končne različice tehnologije Flash Player 10.1 pa žal še ne pomni, da jo lahko kar namestimo na pametni mobilni telefon. Podjetja Google, Palm in druga bodo morala namreč še pripraviti namensko oziroma prilagojeno različico novosti in jo ponuditi v obliki nadgradnje sistema. Prve naprave, ki pa bodo lahko neposredno koristile prednosti Flasha 10.1, pa bodo tiste, ki bodo imele prednameščen operacijski sistem Android 2.2 (Froyo), in sicer HTC Incredible, Nexus One, HTC Evo, Motorola DROID, Motorola Milestone, Samsung Galaxy S in druge.


Prijavi napako v članku