Računalništvo, telefonija
11.09.2010 15:49
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Vsi Avstralci bodo dobili dostop do brezplačne digitalne televizije?

Več sto tisoč Avstralcev iz podeželskih območij bo dobilo dostop do nekodiranih televizijskih programov
Več sto tisoč Avstralcev iz podeželskih območij bo dobilo dostop do nekodiranih televizijskih programov

Več sto tisoč Avstralcev živi v podeželskih skupnostih, ki nimajo enakega dostopa do visokokakovostnih nekodiranih digitalnih televizijskih vsebin kot njihovi sodržavljani iz mestnih okolij. Ta izziv bo naslovila nova petletna pogodba med Ericssonom in državno televizijo ABC, ki bo lahko, zahvaljujoč najnovejšim Ericssonovim tehnologijam za stiskanje satelitskega videa, doseg svojih programov v visoki in standardni ločljivosti razširila na celotno državo.

Avstralska vlada ob prehodu iz analogne na digitalno nekodirano televizijo subvencionira novo satelitsko storitev, s katero bo dostop do digitalne televizije zagotovljen tudi gledalcem v oddaljenih področjih, kjer digitalni televizijski signal ni na voljo prek običajnih anten. Na teh območjih, kjer digitalni signal ni na voljo, je več kot 247.000 gospodinjstev, ki jim bo nova pobuda prinesla številne prednosti.

Sistem uporablja široko paleto Ericssonovih rešitev za oddajne sisteme, ki vključujejo kodirnika MPEG-4 AVC EN8190 HD in EN8130 SD za prihranek pasovne širine, statistično multipleksiranje Reflex za določanje in upravljanje pasovne širine za posamezne programe ter rešitve nCompass za nadzor in spremljanje delovanja omrežij. Pri tako obsežnem projektu vpeljave digitalne televizije sta upravljanje pasovne širine ter zagotavljanje slike visoke kakovosti ključnega pomena. Vpeljava tehnologije se bo začela decembra 2010.


Prijavi napako v članku