Računalništvo, telefonija
19.03.2009 04:37
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Miniaturni projektorji Samsung kmalu med nami


Projektorji so postali povsem mobilni!

Ker je predstavitev miniaturnih projektorjev obiskovalce barcelonskega sejma mobilne telefonije Mobile World Congress povsem navdušila, je Samsung napovedal, da jih bo pričel tržeiti že v letošnjem poletju. Računalniški gigant bo v prodajo ponudil žepne projektorje s tržno oznako MBP200 ter pametne mobilne telefone i7410, ki bodo opremljeni z zmogljivim in kakovostnim projektorjem.

Kompaktni projektor v mobilnikih i7410 bo lahko projiciral slike ločljivosti QVGA (480 x 320 točk) z diagonalo do sto sedemindvajset centimetrov kar na platno oziroma steno. Miniaturni projektor bo grajen na osnovi novega čipovlja DLP podjetja Texas Instruments, ki bo za dvajset odstotkov kompaktnejše od dosedanjih rešitev in bo zagotavljalo tekoče projiciranje slik in filmskih posnetkov. Trifrekvenčni mobilniki bodo opremljeni z osem centimetrskim zaslonom AMOLED ločljivosti 240 x 400 točk, ki bo občutljiv na dotik in kakovostnim predvajalnikom, ki bo nudil vrhunsko predvajanje večpredstavnostnih vsebin. Za zajemanje nepozabnih trenutkov bo na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti pet milijonov točk.


Projektor za vsako priložnost!

Žepni projektorji vrednosti slabih petsto evrov pa bodo pisani na kožo prenosnim večpredstavnostnim napravam, saj bodo odpravil težavo miniaturnih zaslonov z nizkimi ločljivostmi. Malčki velikosti 10 x 5 x 2 centimetrov in teže 160 gramov bodo temeljili na platformi Integrated Photonics Module (IPM), ki bo zagotavljala izjemno tekoče projiciranje slik in filmskih posnetkov. Energijsko varčnost in dolgo avtonomijo delovanja bo zagotavljal kompaktni projektorski zaslon, izdelan na osnovi tehnologije Ferroelectric-LCOS (FLCOS). Inženirji bodo v novince vgradili tudi kakovostni predvajalnik večpredstavnostnih vsebin in pomnilniško režo za kartice microSD (do 16 GB).


Prijavi napako v članku