Igre
11.05.2022 11:14
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Miniaturni ključek HDMI za igranje konzolnih iger?

Storitev Xbox Cloud Gaming je bila sprva na voljo le uporabnikom osebnih računalnikov Windows in Applovih mobilnih naprav iOS, od nedavnega pa je na voljo tudi uporabnikom igralnih konzol Xbox, in sicer Xbox Series X, Xbox Series S in Xbox One. Novost je trenutno dosegljiva le izbranim uporabnikom naročniške storitve Xbox Game Pass Ultimate v določenih državah, postopoma pa bo Xbox Cloud Gaming dostopen vsem uporabnikom konzol Xbox.

Prihodnost oblačne storitve Xbox Cloud Gaming naj bi bila, vsaj glede na načrte podjetja Microsoft, nadvse zanimiva. V okviru predstavitev novosti za Xbox Game Pass so Microsoftovi inženirji napovedali prihod posebnega miniaturnega ključa HDMI. Ta bo omogočal igranje oblačnih konzolnih iger kar na domačem televizorju. Pri tem bomo lahko uporabili igralni plošček ali računalniško periferijo. Gre namreč za enak koncept kot pri igralni konzoli Google Stadia. Novost bi lahko bila celo vgrajena v pametne televizorje Samsung, in sicer od poletja 2023.

Za dostop do oblačne igričarske storitve Xbox Cloud Gaming bosta potrebna Microsoftov uporabniški račun in naročniška storitev Xbox Game Pass Ultimate. Trenutno je na voljo več kot 100 različnih iger. Ključna prednost igričarske storitve Xbox Cloud Gaming pa je ta, da iger ni potrebno namestiti, ampak jih lahko takoj igramo v tako imenovanem pretočnem načinu. Poleg tega lahko igre igramo tudi z uporabo računalniške miške in tipkovnice.

Kot vse kaže, bo storitev Xbox Cloud Gaming kmalu postala še boljša. Microsoft je namreč najavil, da je razvoj oblačnih iger prepustil namenski skupini programerjev, ki bo poskrbela za razvoj iger, namenjenih izključno igranju v oblaku. Poleg tega naj bi bile omenjene igre namenjene le igralni platformi Xbox. Obeta se, da utegne Microsoft v bližnji prihodnosti prevzeti oziroma kupiti še kakšnega proizvajalca računalniških iger.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Microsoft

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901
Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več

tinaLILIPUT – grafično oblikovanje

Mariborska cesta 82, 2312 Orehova vas, Tel: 031 343 481
Grafično oblikovanje je pomembno orodje, ki izboljša komunikacijo z drugimi. Služi za posredovanje vaših idej na način, ki ni le učinkovit, ampak tudi eleganten. Preprosto povedano, ... Več