Računalništvo, telefonija
07.10.2010 16:29

Deli z drugimi:

Share

Miha Žerko novi predsednik uprave podjetja SRC

Miha Žerko novi predsednik uprave podjetja SRC
Miha Žerko novi predsednik uprave podjetja SRC

Miha Žerko

je s 1.10.2010 prevzel položaj predsednika uprave enega največjih slovenskih IT podjetij, SRC d.o.o. Na tem mestu je nasledil Ivana Žerka, ki bo prevzel položaj predsednika nadzornega sveta. Nova uprava podjetja SRC je dvočlanska in sestavljena iz že dosedanjega člana uprave Mira Kiklja in novega predsednika uprave Mihe Žerka. SRC s tem poenostavlja svojo organizacijsko strukturo v vodstvu podjetja in regije ter uresničuje svojo dolgoročno vizijo postati globalno prisotno podjetje za poslovne tehnologije in vodilni v jugovzhodni Evropi, z odličnim poslovnim znanjem ter s portfeljem, ki bo reševal najzahtevnejše poslovne in tehnološke izzive naših strank.

Miha Žerko, sin Ivana Žerka, je bil pred tem član uprave podjetja SRC, zadolžen za poslovna področja infrastrukturnih in poslovnih rešitev, rešitev za javno upravo ter podjetja v Skupini SRC. »Nov položaj v SRCu predstavlja velik korak naprej in prinaša s seboj velike izzive in odgovornost, tako zame, kot za moje sodelavce,« je povedal Miha Žerko. »Sodelavci in sodelavke SRCa so pod taktirko mojega očeta s svojim znanjem, predanostjo in odličnim delom ustvarili vse to, kar je SRC danes in predstavlja temelj, na katerem bomo gradili naprej. Pri svojem delu bomo gradili na znanju, odgovornosti in vztrajnosti. Z veseljem bom v celoti sledil poslanstvu SRCa, da s srčnostjo, IT in poslovnimi znanji svojim strankam pomagamo ustvarjati uspešno prihodnost.«

Enaintridesetletni Miha Žerko, od marca 2009 član uprave družbe SRC, je v managerskih vodah štiri leta. Po zaključenem študiju MBA na poslovni šoli Insead v Franciji je v letu 2006 v Londonu soustanovil podjetje Prodigy Financial Services, ki se ukvarja s kreditiranjem podiplomskih študijev. V družbi SRC je že 7 let, od leta 2008 je tudi prokurist podjetja SRC Infonet. Je član nadzornih svetov Britanske Gospodarske Zbornice Slovenija, Združenja Družinskih Podjetij ter podjetja DISS. Od letošnje jeseni je tudi predsednik INSEAD alumni društva Slovenija.

Ivan Žerko, do sedanji predsednik uprave, bo po novem predsednik nadzornega sveta podjetja SRC, v katerem bosta poleg njega še Aljoša Tomaž, direktor KD Banke, ter prof.dr. Velimir Srića, redni profesor Ekonomske fakultete v Zagrebu ter gostujoči profesor na UCLA, Los Angeles.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SRC d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SRC d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

SRC logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SRC d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku