Računalništvo, telefonija
20.06.2020 09:20
Posodobljeno 10 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoftove aplikacije na Chromebookih tudi brez internetne povezave

Namizne aplikacije Windows bomo lahko kmalu uporabljali na osebnih računalnikih Chromebookih brez dostopa do interneta.
Namizne aplikacije Windows bomo lahko kmalu uporabljali na osebnih računalnikih Chromebookih brez dostopa do interneta.

Prenosni računalniki Chromebook z vse bolj naprednim operacijskim sistemom Google Chrome OS postajajo priljubljeni tako med običajnimi kot poslovnimi uporabniki. Zasluge za to gre najprej pripisati izdelovalcem prenosnikov Chromebook. Še bolj pomembno vlogo pa igra Googlov operacijski sistem Chrome OS, ki se z novimi možnostmi vse bolj zoperstavlja vodilnim operacijskim sistemom za osebne računalnike.

Ker je podpora aplikacijam ključnega pomena za uspeh operacijskega sistema, so pri podjetju Google sprejeli odločitev, da omogočijo uporabo namiznih aplikacij za Windows neposredno v operacijskem sistemu Chrome OS, in to brez potrebe po internetni povezavi. Za dosego tega cilja so se inženirji podjetja Google že povezali s podjetjem Parallels, ki ima na tem področju največ izkušenj. Namizne aplikacije za operacijski sistem Windows so preko pretočne oblačne storitve Parallels Remote Application namreč že bile na voljo v sistemu Chrome OS. Zahvaljujoč novemu partnerstvu pa bodo te na voljo v navideznem okolju, neposredno na računalnikih Chromebook.

Inženirji podjetja Google bodo namreč poskrbeli za to, da bo navidezno okolje Parallels Desktop vgrajeno neposredno v operacijski sistem OS Chrome. To pomeni, da bomo lahko namizne aplikacije Windows brez dostopa do interneta uporabljali na osebnih računalnikih Chromebook. Nova možnost naj bi bila nared do jeseni, sprva pa bo namenjena uporabnikom različice Chrome Enterprise. Običajni uporabniki naj bi prišli na vrsto v naslednjih nekaj mesecih.


Prijavi napako v članku