Digitalizacija
09.06.2021 07:11

Deli z drugimi:

Share

Microsoftova orodja za slovenske neprofitne organizacije

Microsoft vabi neprofitne in nevladne organizacije, da si s pristopom k pobudi Tech for Social Impact zagotovijo dostop do najnovejših tehnologij in orodij, ki jim bodo v pomoč pri izvajanju njihovega poslanstva.

Pobuda Tech for Social Impact
Microsoftova orodja in storitve v okviru ponudbe Tech for Social Impact omogočajo kvalificiranim neprofitnim organizacijam učinkovitejše in hitrejše delo, vključno z rešitvami za skupinsko delo od koderkoli v ponudbi Office 365. Prav tako so vključene rešitve za enostavno vizualizacijo in analiziranje podatkov (rešitvi Power BI in Power BI Pro) ter rešitve v oblaku za optimizacijo celotnega delovanja organizacije. Ponudba je podrobneje predstavljena na spletni strani Microsoft Nonprofits.

Program donacij nadaljuje več kot štiridesetletno tradicijo Microsoftove podpore nevladnemu sektorju. Zgolj v lanskem letu je Microsoft 56.365 nevladnim organizacijam v 140 državah po svetu doniral več kot 234 milijonov USD v denarju, programski opremi in storitvah. Skupna vrednost donacij 95 nevladnim organizacijam v Sloveniji je lani presegla 256.000 USD.

AI for Earth za reševanje okoljskih izzivov z umetno inteligenco
Nevladnim agencijam in neprofitnim organizacijam, ki se posvečajo okoljskim izzivom, so na voljo tudi rešitve v oblaku in rešitve za umetno inteligenco v programu AI for Earth. Program nudi donacije projektom, ki uporabljajo tehnologije umetne inteligence, da bi spremenili način, kako posamezniki in organizacije spremljajo, modelirajo in upravljajo naravne sisteme. AI for Earth je del programa AI for Good, ki s tehnologijami, viri in znanjem podpira organizacije, ki rešujejo največje družbene izzive, kot so humanitarne krize, vključenost ljudi s posebnimi potrebami, trajnostni razvoj in varovanje kulturne dediščine.

Odvisno od velikosti projekta nudi program donacije računske moči platforme Azure v vrednosti 5000, 10.000 ali 15.000 USD. Neprofitne organizacije, ki delujejo na področju okoljskih izzivov, lahko svoj projekt prijavijo na spletni strani AI for Earth Azure Compute Credit Grant Applications.

Vas zanima več iz te teme?
Microsoft Office programska oprema Microsoft

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem MICROSOFT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri MICROSOFT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Microsoft

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem MICROSOFT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku