Programska oprema
13.01.2006 12:13
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoftov partnerski program odpira največ priložnosti


Microsoft dobro skrbi za svoje partnerje.

Raziskovalno podjetje IDC je v svojem pregledu in analizi partnerskih programov 25 največjih podjetij na področju programske opreme ugotovilo, da je Microsoftov partnerski program najboljši na tem področju. Microsoftov partnerski program predstavlja vez med podjetjem in njegovimi partnerji, ki jim omogoča, da razširijo svoj doseg na trgu, znižajo stroške in svojim strankam pomagajo uresničiti njihov poslovni potencial.

IDC, vodilno podjetje na področju analize trga informacijskih tehnologij, je predstavilo poročilo, v katerem so Microsoftov partnerski program označili kot vodilnega na področju strategije in priložnosti, ki jih odpira partnerjem. Poročilo z naslovom »Worldwide Software Channel Program 2005 Vendor Profiles« nudi pregled in analizo partnerskih programov 25 največjih podjetij na področju programske opreme. Poročilo Microsoft v primerjavi s tekmeci postavlja na prvo mesto, saj je po mnenju raziskovalnega podjetja Microsoftov partnerski program strukturalno močen in nudi ogrodje partnerskih kompetenc, ki so usklajene s poslovnimi potrebami strank. Poročilo opozarja tudi na Microsoftovo postopno uvajanje partnerskega programa in dodatne naložbe podjetja v partnersko infrastrukturo.

Microsoftov partnerski program je temelj za Microsoftovo sodelovanje s svetovnim omrežjem partnerjev ter predstavlja ključno povezavo med vodilno platformo podjetja in njegovimi partnerji. Partnerski program je bil prvič predstavljen leta 2003 in dopolnjen leta 2005, kar je izboljšalo strateški položaj Microsoftovih partnerjev pri odnosih s strankami.

Partnerski program podjetja Microsoft je namenjen vsem partnerjem, ki razvijajo in tržijo rešitve na Microsoftovi platformi, nudijo tehnične storitve ter svetovanje za Microsoftove izdelke ali pa priporočajo Microsoftovo programsko opremo. Podpora, izobraževanje in viri partnerjem, vključenim v program, nudijo priložnost, da razširijo svoj doseg na trgu, znižajo stroške in svojim strankam pomagajo uresničiti njihov poslovni potencial. Podjetje IDC, ki je izvedlo raziskavo, je v poročilu zapisalo, da Microsoftov partnerski program nudi najvišjo poslovno in tehnološko vrednost. Še posebej pomembno vlogo igra Microsoftov program kompetenc, ki partnerjem omogoča, da se osredotočijo na določeno področje tehnologije in v njegovem okviru razvijajo svoje rešitve in storitve.

Microsoftov partnerski ekosistem je izredno močan tudi v Sloveniji, kjer obsega 135 certificiranih partnerjev, 350 partnerjev s statusom »System Builder« in 880 partnerjev, ki s svojimi storitvami povečujejo vrednost izdelkov. Microsoftovo pomembno vlogo v slovenskem gospodarstvu je potrdila tudi lanskoletna raziskava podjetja IDC, ki je pokazala, da je v Sloveniji 9.000 delovnih mest povezanih z Microsoftom, kar predstavlja 47 odstotkov vseh zaposlenih v informacijski industriji. Poleg tega pa so davčni prihodki, povezani z Microsoftom, dosegli 134 milijonov USD, kar je skoraj polovica vseh davčnih prihodkov informacijske industrije v Sloveniji. Sodelovanje Microsofta in slovenskih podjetij je tako omogočilo nastanek močne informacijske industrije, ki nudi inovativne in napredne rešitve slovenskim in mednarodnim podjetjem.

Partnerstvo z Microsoftom partnerjem nudi tudi poslovne priložnosti. Microsoft je tako lani na svojem razstavnem prostoru na največjem svetovnem računalniškem sejmu CeBIT gostil tri slovenska podjetja ter jim omogočil učinkovito mednarodno promocijo in odpiranje novih poslovnih priložnosti. Poleg tega partnerstvo z Microsoftom slovenskim podjetjem odpira vrata tudi pri mednarodnih projektih, pri katerih lahko nudijo svoje znanje in izkušnje.


Prijavi napako v članku