Računalništvo, telefonija
14.08.2017 09:15
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft z novim operacijskim sistemom za zmogljive osebne računalnike

Windows 10 Pro for Workstations je namenjen najzmogljivejšim osebnim računalnikom!
Windows 10 Pro for Workstations je namenjen najzmogljivejšim osebnim računalnikom!

Microsoft je uradno najavil novo različico operacijskega sistema Windows 10, ki je namenjena najzmogljivejšim osebnim računalnikom oziroma delovnim postajam. Nova različica operacijskega sistema je bila poimenovana Windows 10 Pro for Workstations, gre pa za prilagojeno različico klasičnega operacijskega sistema Windows 10. Tu gre za osebne računalnike, ki so precej zmogljivejši od običajnih, namenjen najzahtevnejšim opravilom, kot so tridimenzionalno modeliranje, zahtevne matematične operacije in še mnogo več.

Operacijski sistem Windows 10 Pro for Workstations namesto datotečnega sistema NTFS ponuja datotečni sistem ReFS oziromaResilient file system (naslednik datotečnega sistema NTFS), ki med drugim prinaša zanesljivo in fleksibilno strukturo zapisa podatkov ter zagotavlja prilagodljivost in boljše rezultate. Tu je na voljo celo podpora za protokol SMB Direct, ki zagotavlja hitro izmenjavo datotek z nizkim zakasnitvenim časom in nizko porabo procesorske moči. Kar se tiče podpore strojne opreme, nnovi Windows 10 prinaša podporo za sisteme opremljene z do štirimi procesorji in z do šestimi terabajti sistemskega pomnilnika, medtem ko je sedaj omejitev postavljena na dva terabajta.

Operacijski sistem Microsoft Windows 10 Pro for Workstations seveda ne bo mogoče kupiti v prosti prodaji. Ta bo prenameščen na najzmogljivejših iin seveda najdražjih osebnih računalnikih na trgu.


Prijavi napako v članku