Fotoaparati in kamere
08.06.2021 06:24
Posodobljeno 2 dneva nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft z inovativnim patentom za kamero pod zaslonom

Spletna kamera pod zaslonom podjetja Microsoft naj bi bila nekaj posebnega.
Spletna kamera pod zaslonom podjetja Microsoft naj bi bila nekaj posebnega.

Reže v zaslonih za spletno kamero številnim niso po godu. Zato ne preseneča, zakaj si številni proizvajalci pametnih mobilnih telefonov Android že dlje časa prizadevajo za razvoj nove rešitve, ki naj bi za vedno odpravila nadležne zareze in luknje za spletne kamere v zaslonih. Inženirji so namreč veliko znanja in dela vložili v pripravo inovativnega zaslona, kjer je spletna kamera postavljena neposredno pod površino in uporabniku ni vidna. Kljub temu ponuja vse funkcije klasične spletne kamere. Spletna kamera se namreč “aktivira” pod zaslonom le takrat, ko jo dejansko potrebujemo.

Kot vse kaže so se omenjenega izziva lotili tudi pri podjetju Microsoft. Ti so namreč vložili patent za rešitev, ki je nadvse zanimiva. Kamere se bodo še vedno nahajale pod zaslonom, pri čemer jim bomo skupaj našli štiri. Vsaka kamera bo obarvana v eno od Microsoftovih barv, in sicer rumeno, rdečo, modro in zeleno. Namenska programska oprema bo poskrbela, da bodo te barve za spletne kamere nemoteče, zato naj bi bila slika uporabnika kristalno čista.

Pri podjetju Microsoft so prepričani, da bo njihova rešitev prinesla številne izboljšave. Med njimi najdemo predvsem kakovostnejši prikaz slik in varovanje zasebnosti. Vsakič ko bodo kamere vključene, se bo uporabniku prikazal Microsoftov logotip. Trenutno sicer še ni znano, kdaj bo novost na voljo v navezi z novo mobilno napravo podjetja Microsoft. V najboljšem primeru pa bi jo lahko dočakali že v teku naslednjega leta.


Prijavi napako v članku