Računalništvo, telefonija
25.01.2015 15:18

Deli z drugimi:

Share

Microsoft Surface Hub: Gigantska tablica s 84-palčnim zaslonom

Gigantski tablični računalnik Microsoft Surface Hub bo kot nalašč za podjetja in izobraževalne ustanove.
Gigantski tablični računalnik Microsoft Surface Hub bo kot nalašč za podjetja in izobraževalne ustanove.

Na svetovnem spletu še vedno odmeva nedavna predstavitev gigantskega tabličnega računalnika Surface Hub s strani podjetja Microsoft, saj je opremljen s kar 84-palčnim (213-centimetrskim) zaslonom ločljivosti UltraHD oziroma 4K. Tablica mora biti zaradi teže in velikosti seveda pritrjena na steno, za lažje upravljanje z vsebinami pa je na razpolago digitalno pero. Novost je dejansko pisana na kožo podjetjem in izobraževalnim ustanovam, kjer so za uspeh ključnega pomena predvsem sodelovanje, izmenjava mnenj in medsebojna komunikacija.

Digitalno pero je polno združljivo z digitalno beležnico OneNote, saj se slednja samodejno zažene takoj, ko ga uporabnik prime v roke, mogoča pa ga je seveda uporabiti še v navezi z bogato paleto drugih aplikacij. Tu je seveda nameščena tudi programska oprema za oddaljeno sodelovanje Skype for Business, ki odlično deluje v navezi z vgrajeno spletno kamero in mikrofonom. Na vgrajenem pomnilniku tblice Microsoft Surface Hub je seveda nameščen operacijski sistem Windows 10, ki je bil uradno predstavljen pred kratkim (bit.ly/Windows-10-Customer).

Tablični računalnik Microsoft Surface Hub zaradi velikosti pričakovano ne bo poceni, zato bo primeren predvsem za podjetja in izobraževalne ustanove. Za nakup novosti onkraj luže naj bi bilo po ocenah strokovnjakov potrebno odšteti med preračunanimi 1.800 evri in preračunanimi 2.700 evrov.


Prijavi napako v članku