Računalništvo, telefonija
10.07.2018 14:35

Deli z drugimi:

Share

Microsoft Surface Go za 399 dolarjev

Za tablični računalnik Surface Go bo v evropskem prostoru treba odšteti okoli 400 evrov.
Za tablični računalnik Surface Go bo v evropskem prostoru treba odšteti okoli 400 evrov.

Spletne govorice so se tokrat izkazale za resnične, saj so pri podjetju Microsoft predstavili cenejšo različico tabličnega računalnika Surface, s katerim naj bi se zoperstavili tako Applovemu tabličnemu računalniku iPad kot cenejšim kitajskim izdelkom. Tablični računalnik Surface Go je namreč cenejši, manjši in lažji od klasične tablice Surface. To pomeni, da je namenjen manj zahtevnim porabnikom, študentom in tistim, ki veliko potujejo. Novost temelji na osnovi 25,4-centimetrskega oziroma 10-palčnega zaslona IPS ločljivosti 1.800 x 1.200 slikovnih točk, teža novosti pa se giblje okoli 520 gramov.

V Združenih državah Amerike bomo za preračunanih 340 evrov prejeli tablični računalnik Surface Go, ki bo opremljen z Intelovim procesorjem Pentium 4415Y (Kaby Lake) frekvence 1,6 gigahercev, sistemskim pomnilnikom kapacitete štirih gigabajtov in vgrajenim pogonom kapacitete 64 gigabajtov. Po potrebi lahko kupimo ločeno tipkovnico, ki bo tablico spremenila v kompaktni prenosnik, zanjo pa bomo odšteti preračunanih 84 evrov. Enako celo pa so pri podjetju Microsoft postavili tudi za digitalno pero Surface Pen.

Za domače uporabnike je Microsoft pripravi tablični računalnik Surface s prednameščenim operacijskim sistemom Windows 10 S, poslovni uporabniki pa lahko računajo na operacijski sistem Windows 10 Pro, ki pa je za preračunanih 43 evrov dražji. Če pa uporabniki z osnovno različico tabličnega računalnika Surface Go niso zadovoljni, je na voljo tudi zmogljivejša različica. Za tablični računalnik Surface Go z osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika, vgrajenim pomnilnikom kapacitete 128 gigabajtov in operacijskim sistemom Windows 10 S je treba odšteti preračunanih 468 evrov, s sistemom Windows 10 Pro pa preračunanih 510 evrov. Različica 4G/LTE pa naj bi bila naprodaj v naslednjih nekaj tednih.


Prijavi napako v članku