Prenosni računalniki
30.10.2016 15:51
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft Surface Book z izjemno baterijo

Vsestransko uporabni Microsoft Surface Book.
Vsestransko uporabni Microsoft Surface Book.

Ena izmed ključnih prodajnih prednosti prenosnikov je avtonomija baterije. Čas, ki ga lahko z vašim prenosnikom preživite brez nadležnega polnilca je pomemben saj je zgolj takrat vaš prenosnik resnično tudi prenosnik. V nasprotnem primeru gre zgolj za klasični računalnik v obliki prenosnika.

Pri Microsoftu je v luči večjih in pomembnejših novosti, za marsikoga ostala preslišana novost glede prenosnika Surface Book. Slednji cilja na vse zahtevne uporabnike, ki ob svojem delu potrebujejo zmogljiv prenosnik. Posodobljena generacija Surface Book prenosnika od predhodnika ne prinaša nobenih izboljšav na področju dimenzij ali teže. Ravno nasprotno. Nova generacija je malo težja in večja od predhodne. Največja razlika pa se skriva v notranjosti. Avtonomija baterije je namreč za 30 odstotkov daljša od originala predstavljenega v letu 2015. To pomeni, da lahko pri uporabi računate na 16 ur nemotenega dela oz. dva polna delovna dni, preden boste potrebovali polnilec.

Ob tem bi marsikdo upravičeno pomislil na tehnične zmogljivosti. Takšna avtonomija baterije navsezadnje mora pomeniti določene kompromise na področju hitrosti delovanja. Vendar pa temu ni tako. Grafični procesor je dvakrat hitrejši od tistega v predhodni generaciji. Prenosnik ima prav tako še naprej občutljiv zaslon na dotik, ki ga lahko tudi odstranite od tipkovnice in uporabljate kot tablico.

Pri Microsoftu so na odločitev o podaljšanju avtonomije odgovorili s preprostim odgovorom. Uporabniki si želijo daljše avtonomije ne glede na to katero napravo uporabljajo. Zaradi tega naj bi pri Microsoftu želji ustregli. Ali se bo odločitev na koncu obrestovala je v tem trenutku še prehitro sklepati. Brez dvoma pa so pri Microsoftu na trgu predstavili prenosnik, ki se razlikuje od konkurentov.Prijavi napako v članku