Programska oprema
07.03.2006 08:07

Deli z drugimi:

Share

Microsoft sodeluje pri predstavitvi slovenskega znanja na CeBITu

Slovenski Microsoft je predstavil skupni nastop na sejmu CeBIT 2006 s slovenskimi partnerji ADD, Gama System in MARG. V okviru sodelovanja bodo slovenski partnerji nastopili na Microsoftovem razstavnem prostoru, ki sodi med najbolj obiskane na sejmu, kar jim nudi številne priložnosti za predstavitev lastnih rešitev in vzpostavljanje novih poslovnih stikov. Microsoft tako nadaljuje svojo zavezanost slovenskemu partnerskemu ekosistemu in omogočanju poslovnih priložnosti svojim partnerjem.

Na konferenci za novinarje je slovenski Microsoft predstavil projekt skupnega nastopa slovenskih partnerjev in Microsofta na CeBIT-u 2006, največjem svetovnem sejmu s področja informacijskih tehnologij. Letos bodo na Microsoftovem razstavnem prostoru, ki je z več kot 120.000 obiskovalci med najbolj obiskanimi, nastopila podjetja ADD, Gama System in MARG. Microsoft s tem nadaljuje projekt, ki ga pričel že lani in se je izkazal za izredno učinkovit način promocije slovenskih informacijskih podjetij v tujini. Hkrati sodelovanje predstavlja tudi možnosti za medsebojno povezovanje Microsoftovih partnerjev iz različnih držav in tako omogoča vzpostavljanje novih poslovnih priložnosti.

»Naš cilj ni le omogočiti našim partnerjem, da pri svojih rešitvah uporabljajo naše izdelke in tehnologije,« je povedal Jaka Stele, generalni direktor podjetja Microsoft d.o.o. »Naše delo s partnerji in pobude so usmerjene k ustvarjanju poslovnih priložnosti za partnerje in k neposrednemu vplivu na njihovo poslovno uspešnost, od katere je odvisna tudi naša. S projektom skupnega sodelovanja na sejmu CeBIT tako ustvarjamo pomembne mednarodne priložnosti in prepričan sem, da jih bodo naši slovenski partnerji izkoristili.«

Letošnje sodelovanje predstavlja nadaljevanje lanskega skupnega nastopa, ko so se na Microsoftovem razstavnem prostoru predstavljala podjetja Gama System, Hermes Softlab in SRC.SI. Letos bodo podjetja predstavljala različne izdelke na področjih rešitev za upravljanje vsebin v poslovnih okoljih, poslovne inteligence, mobilnih rešitev in storitev razvoja programske opreme.

Podjetje ADD bo na CeBIT-u predstavilo informacijski sistem za upravljanje odnosov s strankami ADD.CRM, nabor programov in tehnologij za poslovno inteligenco in podporo odločanju ADD.BI ter mobilno rešitev ADD.QUICKY za nadzor prodajnih in distribucijskih aktivnosti na terenu.

Podjetje Gama System bo ponovno predstavilo sistem Gama System eDocs, celovit, izredno zmogljiv sistem za upravljanje in arhiviranje elektronskih dokumentov (EDMS) in podporo tehnični dokumentaciji (PDM), s katerim so že na lanskem CeBIT-u pritegnili veliko zanimanja in uspeli vzpostaviti tudi poslovne stike za njegovo trženje. Poleg sistema za upravljanje z dokumenti bo podjetje prikazalo tudi druge svoje rešitve na področjih arhiviranja, upravljanja s človeškimi viri in poslovne inteligence.

Mlado podjetje MARG pa se bo na letošnjem CeBIT-u predstavilo z rešitvami za upravljanje dokumentov BusinessConnect in s storitvami razvoja programskih izdelkov MARG Product Engineering Services. Storitve razvoja so namenjene podjetjem, ki želijo pospešiti razvoj lastnih izdelkov in znižati stroške poslovanja. Rešitev BusinessConnect nudi možnost hitre in stroškovno učinkovite vpeljave informacijskega sistema za hiter dostop ter varno in preprosto izmenjavo informacij in vsebin.


Prijavi napako v članku