Računalništvo, telefonija
31.05.2013 15:37
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft v novem videoposnetku brije norca iz iPada

Podjetje Microsoft je uporabnike tablic presenetilo z najnovejšim reklamnim oglasom, saj se v njem odkrito norčuje in posmehuje Applovemu tabličnemu računalniku iPad. Ta namreč z uporabo glasu Applove digitalne asistentke Siri izpostavlja vse ključne »slabosti« konkurenčne tablice.
Microsoft nas z novim reklamnim oglasom poskuša prepričati, da je njegov Surface vsaj za razred boljši od Applove tablice iPad.
Microsoft nas z novim reklamnim oglasom poskuša prepričati, da je njegov Surface vsaj za razred boljši od Applove tablice iPad.

Čeprav so se tablični računalniki že globoko zasidrali v naše vsakdanje življenje, Microsoftove tablice z operacijskim sistemom Windows 8 nikakor ne gredo v promet, saj so kljub vsestranski uporabnosti zgolj povprečno zmogljive in pregrešno drage. Zato je mnoge presenetil najnovejši reklamni oglas programskega giganta, saj se ta v njem norčuje in posmehuje Applovemu tabličnemu računalniku iPad, ki je za razliko od njegovega izdelka med uporabniki izjemno priljubljen. Čeprav podjetje Microsoft v videu omeni blagovno znamko iPad šele na koncu je vsakemu, ki si ga ogleda takoj jasno, kar pes taco moli.

Microsoft v pol minute trajajočem videoposnetku, ki je dosegljiv s klikom na spletno povezavo http://goo.gl/eMf7S, namreč z uporabo glasu Applove digitalne asistentke Siri izpostavlja vse ključne »slabosti« konkurenčne tablice iPad. Med njimi velja izpostaviti nezmožnost večopravilnosti, odsotnost podpore za Microsoftov pisarniški paket Office in visoka maloprodajna cena. Podjetje Apple se na provokativni reklamni oglas pričakovano ni odzvalo, saj prodaja njegovega tabličnega računalnika iPad cveti, Microsoftovo tablico Surface pa zaradi slabe prodaj celo umikajo iz prodajnih polic trgovin. Mnogi poznavalci so prepričani, da kljub provokativnem videoposnetku tudi v prihodnje ne bo prav nič drugače.


Prijavi napako v članku