Prenosni računalniki
28.01.2013 06:32

Deli z drugimi:

Share

Microsoft s cenejšimi tablicami Surface

Čeprav lahko na tablici Surface Pro poganjamo vse aplikacije, ki jih tudi na osebnih in prenosnih računalnikih, ji strokovnjaki napovedujejo zelo slabo prodajo, saj bo draga kot žafran. Zaradi tega so se pri podjetju Microsoft odločili, da bodo kmalu ponudili v prodajo cenejšo različico tako tablice Surface Pro kot Surface RT.
Skupaj s tablico Microsoft Surface Pro bo mogoče kupiti tudi priročno tipkovnico!
Skupaj s tablico Microsoft Surface Pro bo mogoče kupiti tudi priročno tipkovnico!

Microsoft bo 7. februarja ponudil v prodajo težko pričakovano tablico Surface Pro, ki bo poganjala »čistokrvni« 32-bitni operacijski sistem Windows 8 Pro in bo opremljena z vgrajenim pomnilnikom kapacitete 64- oziroma 128-gigabajtov (http://goo.gl/kXlPV). Čeprav lahko na njej poganjamo vse aplikacije, ki jih tudi na osebnih in prenosnih računalnikih, ji strokovnjaki napovedujejo zelo slabo prodajo, saj bo draga kot žafran. Za vstopno različico bo namreč na evropskih tleh potrebno odšteti kar okoli 900 evrov oziroma 1.000 evrov z dodatno tipkovnico.

Zaradi slabega povpraševanja po tabličnih računalnikih Surface so se pri podjetju Microsoft odločili, da bodo kmalu ponudili v prodajo cenejšo različico tako tablice Surface Pro kot Surface RT. To je med drugim potrdil tudi Microsoftov finančni direktor Peter Klein, ki se že dalj časa dogovarja o možnosti sodelovanja z vodnimi proizvajalci tabličnih računalnikov. Zaradi tega podrobnejših informacij o strojni opremi novosti podjetje iz Redmonda javnosti še ne želi razkriti. Te naj bi bile znane predvidoma konec pomladi oziroma najkasneje v poznih poletnih mesecih.


Prijavi napako v članku