Programska oprema
12.12.2006 08:01
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft razširil rešitev za poslovno poročanje

Microsoft je najavil dostopnost prve javne preizkusne različice orodja Microsoft Office PerformancePoint Server 2007, integrirane rešitve za upravljanje uspešnosti poslovanja. Microsoft želi s programom javnih preizkusov vzpostaviti sodelovanje s strankami in partnerji ter tako zagotoviti visoko kakovost svoje rešitve. Rešitev Office PerformancePoint Server 2007 uporabnikom v vseh oddelkih podjetja omogoča dostop do številnih možnosti za finančno načrtovanje in konsolidacijo ter upravljanje uspešnosti, s čimer je zagotovljen večji uspeh podjetja.

Microsoft je najavil dostopnost prve javne preizkusne različice integrirane aplikacije za spremljanje uspešnosti poslovanja Microsoft Office PerformancePoint Server 2007. Aplikacija Office PerformancePoint Server 2007, ki bo predvidoma splošno dostopna sredi leta 2007, v eni rešitvi za spremljanje uspešnosti poslovanja združuje napredne možnosti za spremljanje, analize in načrtovanje. Microsoftove stranke lahko obiščejo naslov http://connect.microsoft.com/site/sitehome.aspx?siteid=181, si prenesejo program in ga preizkusijo v svojem okolju.

Office PerformancePoint Server 2007 CTP 1 bo združeval zmožnosti za načrtovanje, finančno konsolidacijo in upravljanje proračuna izdelka z razvojnim imenom »BizSharp« s sistemom za uravnotežene kazalnike Microsoft Office Business Scorecard Manager Server 2005. Druga javna preizkusna različica bo na voljo v prvem četrtletju leta 2007 in bo poleg možnosti iz različice CTP 1 vključevala tudi orodja za analizo podatkov ProClarity 6.2. Pred splošno dostopnostjo namerava Microsoft predstaviti še eno ali dve javni preizkusni različici.

Javno dostopne preizkusne različice omogočajo sodelovanje med strankami, partnerji in Microsoftom pri razvoju boljše programske opreme. Uporabnikom so na naslovu http://connect.microsoft.com/site/sitehome.aspx?siteid=181 poleg preizkusne različice na voljo tudi izobraževalni materiali in novičarske skupine.

»Prepričani smo, da lahko Office PerformancePoint Server 2007 združi splošno poznano okolje Excela z osrednjim podatkovnim okoljem na strežniku SQL Server, kar bo omogočalo večjo storilnost uporabnikov in bolj učinkovito obdelavo podatkov,« je povedal Andrej Hudoklin, vodja skupine za poslovno poročanje pri podjetju ADD. »Microsoft s tem nadaljuje svojo strateško usmeritev na področje poslovnega poročanja, na katerem združuje zmogljiva strežniška orodja z bogatim okoljem namiznih aplikacij.«

Z rešitvijo Office PerformancePoint Server 2007 želi Microsoft upravljanje uspešnosti približati vsem uporabnikom v organizaciji in ne le majhnemu odstotku zahtevnih uporabnikov na področju poslovnega poročanja. Na ta način želi Microsoft podjetjem omogočiti bolj učinkovito upravljanje poslovanja, saj rešitev Office PerformancePoint Server 2007 podatke o upravljanju uspešnosti prinaša v namizna orodja, ki jih uporabljajo zaposleni tako v finančnih kot v drugih oddelkih podjetja.

Več informacij o Microsoftovi rešitvi za poslovno poročanje je mogoče najti na naslovu http://www.microsoft.com/performancepoint.


Prijavi napako v članku