Prenosni računalniki
30.08.2011 06:10
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft pripravlja dvozaslonsko tablico?

Microsoftov tablični računalnik navdušuje!
Microsoftov tablični računalnik navdušuje!

Tehtnica se bo v prid tablicam še bolj nagnila s prihodom operacijskega sistema Windows 8, saj naj bi ta ponujal povsem nov nivo interakcije med človekom in računalnikom. In to še ni vse. Microsoft naj bi skupaj z Okni 8 ponudil v prodajo še prvi tablični računalnik opremljen z dvema zaslonoma.

Da tu ne gre zgolj za spletne špekulacije, nakazuje patent, ki ga je pred kratkim podjetje iz Redmonda vložilo na ameriški patentni urad (Patent and Trademark Office). Iz slike, ki je priložena patentu, je razvidno, da naj bi bilo mogoče sočasno upravljati z vsebinami, ki so prikazane na obeh zaslonih. To naj bi uporabnikom omogočilo premikanje slik med zaslonoma ter celo »zamrznitev« spletne strani na enem zaslonu in nadaljevanje brskanja na drugem.

Mnogi strokovnjaki so prepričani, da želi podjetje iz Redmonda s to potezo ponovno obuditi projekt izdelave lastnega tabličnega računalnika Courier. Ta naj bi bil opremljen z dvema na dotik občutljivima večtočkovnima zaslonoma s 17,8-centimetrsko diagonalo. Poleg tega naj bi se pobahal še s sistemom za brezžično polnjenje vgrajene baterije. Če bo ameriški patentni urad potrdil Microsoftov patent, bi lahko novost dočakali na prodajnih policah trgovin v drugi polovici naslednjega leta.


Prijavi napako v članku