Programska oprema
09.06.2006 07:58

Deli z drugimi:

Share

Microsoft predstavil izdelke za e-poštno varnost Antigen

Microsot je izdal izdelke za e-poštno varnost Microsoft Antigen, ki vključujejo Antigen for Exchange, Antigen for SMTP Gateways, Antigen Spam Manager in Antigen Enterprise Manager. Izdelki bodo kupcem na voljo od 1. julija dalje. Mejnik označuje prvo izdajo poslovnih protivirusnih izdelkov in izdelkov za zaščito pred neželeno e-pošto pod Microsoftovo blagovno znamko po prevzemu podjetja Sybari leta 2005.

Microsoftovi izdelki za e-poštno varnost uporabljajo več pogonov za pregledovanje, ki zagotavljajo celovito zaščito pred virusi, neželeno e-pošto in drugimi varnostnimi grožnjami. Ob pogonih za pregledovanje vodilnih ponudnikov, kot so AhnLab, Authentium, CA, Kaspersky Lab, MailFilters.com, Norman Data Defense Systems, Sophos in VirusBuster, vključujejo vsi izdelki Microsoft Antigen tudi nov Microsoftov protivirusni pogon.

»Stranke se soočajo z izzivom zagotavljanja najboljše možne zaščite uporabnikov e-pošte in omogočajo dosegljivost, neprekinjeno delovanje ter zmogljivost te poslovno kritične aplikacije,« je dejal Ted Kimmert, poslovni podpredsednik enote za varnost, dostop in rešitve pri Microsoftu. »Antigenova edinstvena rešitev z več pogoni se enostavno integrira s strežnikom Microsoft Exchange Server, ob tem pa uporabnikom nudi prednost večslojne zaščite ter zniža stroške, kompleksnost in vpliv na zmogljivost.«

Novi izdelki so bili razviti v skladu z razvojnim procesom Security Development Lifecycle. Druge značilnosti vključujejo izboljšane posodobitve podpisov in upravljanja karantene ter podporo gručam.

Predstavljeni so bili naslednji izdelki:

• Antigen for Exchange nudi protivirusno zaščito in filtriranje vsebin za strežnike Exchange Server 2003 in 2000. Ustavi grožnje, ki pridejo mimo zaščite na obrobju omrežja, ob tem pa omeji tudi notranje incidente.

• Antigen for SMTP Gateways nudi protivirusno zaščito in filtriranje vsebin za SMTP-prehode na strežnikih Windows Server 2003 in Windows Server 2000. Ustavi grožnje, preden dosežejo notranje vire in uporabnike.

• Antigen Spam Manager nudi zaščito pred neželeno e-pošto ter filtriranje vsebin za strežnike SMTP in Exchange. Ustavi neželeno e-pošto, še preden lahko vpliva na storilnost uporabnikov in omrežij.

• Antigen Enterprise Manager nudi centralizirano upravljanje strežnikov, zaščitenih z izdelki Antigen. Izboljša pregled IT-skrbnikov in njihov nadzor nad varnostjo e-poštnih strežnikov.

• Antigen Messaging Security Suite nudi celovito zaščito pred virusi in neželeno e-pošto ter filtriranje vsebin za e-poštne strežnike Exchange Server 2003, Exchange 2000 Server in SMTP-prehode. Vključuje Antigen for Exchange, Antigen for SMTP Gateways in Antigen Spam Manager.

• Antigen Management Pack for Micrososft Operations Manager 2005 nudi obvestila ter opozorila o kritičnih dogodkih, povezanih s črvi, virusi in nezaželeno e-pošto, ki so namenjena izdelku Microsoft Operations Mamager 2005. Obvestila in opozorila ustvarjajo izdelki Antigen for Exchange Server 2003, Antigen for SMTP Gateways in Antigen Spam Manager. Rešitev prav tako nadzoruje »zdravje« in razpoložljivost teh izdelkov.

Za vse izdelke je na naslovu http://www.microsoft.com/antigen/download na voljo brezplačna trimesečna preizkusna licenca. Vsi izdelki bodo od 1. julija dalje na voljo kupcem v programu Volume Licensing in preko Microsoftovih partnerjev. To vključuje tudi izdelka Antigen for SharePoint in Antigen for Instant Messaging, ki bosta ostala pod blagovno znamko Sybari do prihoda novih različic (predvidoma v prvi polovici 2007). Več informacij je na voljo na naslovu http://www.microsoft.com/antigen.


Prijavi napako v članku