Telefoni
10.04.2012 10:34

Deli z drugimi:

Share

Microsoft plačuje programerjem za razvoj Windows Phone aplikacij

Vodilne programske hiše se le redko odločajo za prilagoditev njihovih izdelkov platformi Windows Phone.
Vodilne programske hiše se le redko odločajo za prilagoditev njihovih izdelkov platformi Windows Phone.

Mobilni telefoni so toliko pametni, kolikor so pametne aplikacije zanje. Ker mora biti pamet »aplikacij« pisana na kožo uporabniku, je ključnega pomena, da je na namenskih portalih čim več raznovrstnih programov. Tu so v prednosti uporabniki pametnih mobilnih telefonov Android in Apple, saj na njunih portalih App Store in Google Play najdemo več kot 600-tisoč oziroma 400-tisoč mobilnih programskih oprem.

Da bi lahko tudi uporabniki pametnih mobilnih telefonov Windows Phone uživali v aplikacijah, kot sta na primer Pandora in Angry Birds Space, mora Microsoft programskim hišam odšteti zajetne kupe denarja. Za razvoj posamične mobilne programske opreme naj bi bilo podjetje iz Redmonda pripravljeno odšteti od preračunanih 46-tisoč evrov do preračunanih 460-tisoč evrov. Glavni razlog seveda tiči v tem, da zaradi »majhnega« števila uporabnikov »Microsofotovih« mobilnikov, programske hiše niso pripravljene vlagati v transformacijo njihovih izdelkov za Windows Phone.

Microsoft programerje spodbuja k pripravi aplikacij za Windows Phone tudi preko sistema ponujanja brezplačnih pametnih mobilnih telefonov in prostora na oblačnih storitvah za shranjevanje podatkov. To, da Microsoft plačuje programske hiše in programerje za pripravo aplikacij za Windows Phone, dejansko kaže na to, da je programski gigant še vedno zelo šibak na področju mobilnih naprav. Po drugi strani pa Microsoft daje jasno sporočilo, da ve, kako bo podjetji Apple in Google dohitelo na področju pametnih mobilnikov.


Prijavi napako v članku