Računalništvo, telefonija
20.04.2011 06:19
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft Office 365 na preizkušnji

Spletni pisarniški paket Office 365 naj bi bil za študente in profesorje na voljo po simbolični ceni.
Spletni pisarniški paket Office 365 naj bi bil za študente in profesorje na voljo po simbolični ceni.

Podjetje Microsoft nas je tokrat prijetno presenetilo z najavo javno dostopne poskusne različice spletnega pisarniškega paketa Office 365. Novi oblačni pisarniški paket vključuje spletno različico urejevalnika besedil Word, urejevalnika preglednic Excel, predstavitveni program PowerPoint in program za zapiske OneNote. Poleg tega so na voljo še spletna orodja za sporočanje in komunikacijo (Lync Online in Exchange Online) ter orodja za delitev vsebin (SharePoint Online).

Spletni pisarniški paket Office 365 je pisan na kožo tako strokovnjakom kot malim podjetjem in izobraževalnim ustanovam. S to potezo je Microsoft dejansko napovedal vojno konkurenčnemu podjetju Google, ki na tem področju že dalj časa kraljuje z oblačnim programskim paketom Google Apps. Podjetje iz Redmonda zatrjuje, da je spletni pisarniški paket Office 365 v celoti povezljiv s pisarniškim paketom, ki je lokalno nameščen na osebnem računalniku. To pomeni, da je mogoče lokalne dokumente na hiter in enostaven način deliti s sodelavci in prijatelji preko oblaka.

Microsoftova javno dostopna poskusna različica oblačnega spletnega pisarniškega paketa Office 365 je zaenkrat na voljo v 38 državah in 17 jezikih. Slovenije in slovenščine med njimi žal še ni. Končna uradna različica bo na voljo že letos. Microsoft bo novi storitvi jamčil kar 99,9-odstotno razpoložljivost, kar pomeni, da bo ta letno lahko nedosegljiva za največ dobrih osem ur. Majhnim in srednjim podjetjem bo spletni pisarniški paket Office 365 dosegljiv že za preračunane štiri evre na mesec na uporabnika. Velikim podjetjem bo Microsoft mesečno zaračunaval med preračunanimi štirimi in 19 evri na uporabnika. Študentom in profesorjem bo na voljo po simbolični ceni.


Prijavi napako v članku