Operacijski sistemi
27.04.2014 17:09
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft objavil poslovne rezultate

Microsoft objavil poslovne rezultate
Microsoft objavil poslovne rezultate

Eden izmed razlogov zamenjave vodstva pri Microsoftu v začetku leta so bili poslovni rezultati. Microsoft namreč v zadnjem desetletju, v primerjavi s podjetji, kot sta Apple in Google, ni uspel predstaviti nobene revolucionarne naprave ali storitve, ki bi svet obnorela na podoben način kot npr. iPhone, Google Search in podobno.

Zato so pričakovanja od novega CEO, Satye Nadelle, izjemno velika. Prvi rezultati poslovanja z novim direktorjem so spodbudni. Microsoft je s 17,4 milijarde evrov prihodkov dosegel pričakovanja finančnih analitikov in jih z dobrimi 6 milijardami evrov dobička celo presenetil, saj so pričakovali nižji dobiček. V prvem četrtletju letošnjega leta se je podjetje začelo na novo usmerjati in postavljati nove temelje poslovanja v prihodnje. Pri tem se izpostavlja mobilne tehnologije in storitve v oblaku. Velik korak k ponudbi mobilnih storitev so naredili z razvojem Office 365 na platformo iOS, kjer je bila sprejeta z velikim navdušenjem. Na področju storitev v oblaku so okrepili aktivnosti v konkurenčnem boju in ustrezno prilagodili cene največjemu konkurentu na tem trgu, Amazonu.

Satya Nadella je ob nastopu funkcije dejal, da je ena izmed najbolj zanimivih lastnosti tehnološke panoge neupoštevanje tradicije in preteklih poslovnih modelov. Z novim pristopom in širjenjem storitev na mobilno področje se zdi, da so pri Microsoftu končno začeli slediti glavnim trendom.

Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem

Prijavi napako v članku