Telefoni
19.08.2015 13:22
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft kmalu s prvim mobilnikom Surface?

Mobilnik Microsoft Surface naj bi bil kot nalašč za zahtevne uporabnike.
Mobilnik Microsoft Surface naj bi bil kot nalašč za zahtevne uporabnike.

Zanesenjaki spletnega portala WMPowerUser naj bi od zanesljivih virov blizu podjetja Microsoft pridobili informacijo, da njegovi inženirji pripravljajo nov pametni mobilni telefon, ki se bo povsem razlikoval od modelov, ki so trenutno naprodaj. Novi mobilnik nastaja v okviru projekta Project Juggernaut Alpha, njegov glavni adut pa je nadvse zmogljiva strojna oprema. Vstopni model bo namreč opremljen s 5,5-palčnim (14-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 2.560 x 1.440 slikovnih točk, tehnologijo ClearBlack in zaščitnim steklom Gorilla Glass, zmogljivim 64-bitnim Intelovim procesorjem Atom družine X3 in vsaj štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika.

Prvi Microsoftov pametni mobilni telefon družine Surface naj bi za shranjevanje podatkov ponujal 64 oziroma 128 gigabajtov prostora, ki ga bo seveda mogoče razširiti z uporabo pomnilniških kartic microSD, in sicer do skupne kapacitete 256 gigabajtov. Ker bo novost podpirala uporabo naprednega digitalnega peresa, se bo lahko brez težav postavila po robu paradnim konjem vseh večjih proizvajalcev pametnih mobilnih telefonov. Pametni mobilni telefon Microsoft Surface naj bi bil povsem primeren tudi za zajem fotografij in opravljanje spletnih konferenc, saj bo razpolagal z digitalnim fotoaparatom ločljivosti 21 milijonov slikovnih točk in osmih milijonov točk.

Novi Microsoft Surface bo seveda opremljen še z aluminijastim ogrodjem in hitrim vmesnikom USB Type-C oziroma USB 3.1. Slednji je na obeh straneh enak, kar pomeni, da nam ne bo več treba preverjati, ali je odprtina postavljena pravilno ali na glavo. Več o nadvse zanimivi novosti naj bi bilo znanega že letošnjo jesen.


Prijavi napako v članku