Računalništvo, telefonija
28.02.2018 06:06

Deli z drugimi:

Share

Microsoft in Xiaomi sodelujeta na področju umetne inteligence

Podjetji Xiaomi in Microsoft si od sodelovanja nedvomno obetata veliko!
Podjetji Xiaomi in Microsoft si od sodelovanja nedvomno obetata veliko!

Danes smo na prelomnici masovne uveljavitve umetne inteligence, vplive pa bo čutila vsa ekonomija in številne industrije, od proizvodnje do zdravstva. Umetna inteligenca pa bi lahko imela odločilen vpliv tudi na področju mobilnih naprav. Zaradi tega sta podjetji Microsoft in Xiaomi dosegla sporazum o sodelovanju, ki bo kitajskemu podjetju omogočil uporabo Microsoftovih tehnologij, vključno s tistimi, ki temeljijo na računalništvu v oblaku in umetni inteligenci.

Podjetje Xiaomi bo na osnovi sporazuma pridobilo pravico do proste uporabe Microsoftovih oblačnih tehnologij, kot je na primer Azure. Poleg tega bosta družbi skupaj razvijali nove naprave, kot so na primer pametni mobilni telefoni ter prenosni računalniki, ki bodo naprodaj na svetovnem trgu. Poleg tega bo Xiaomi pridobil dostop do nekaterih Microsoftovih storitev, kot so Bing, Edge in Skype ter do Microsoftove tehnologije za umetno inteligenco. Prav tako naj bi podjetji sodelovali pri razvoju pametnih mobilnih telefonov družine Mi, pri čemer bodo ti opremljeni z vgrajenim Microsoftovim digitalnim pomočnikom Cortana, ki bo pripomogla k boljši uporabniški izkušnji.

Od omenjene naveze bo seveda imelo koristi tudi podjetje Microsoft. To bo namreč s sodelovanjem s podjetjem Xiaomi imelo priložnost razširiti svojo tehnologijo in storitve na kitajski trg.


Prijavi napako v članku