Računalništvo, telefonija
12.11.2019 11:11

Deli z drugimi:

Share

Microsoft HoloLens 2 v prodaji, a po noro visoki ceni!

Za očala za navidezno resnično Microsoft HoloLens 2 je treba odšteti kar preračunanih 3.170 evrov.
Za očala za navidezno resnično Microsoft HoloLens 2 je treba odšteti kar preračunanih 3.170 evrov.

Podjetje Microsoft je že pred časom na mednarodni konferenci mobilne telefonije blestel s predstavitvijo druge generacije očal za navidezno resničnost HoloLens. Očala za navidezno resnično Microsoft HoloLens 2 ponujajo skoraj dvakrat večjo vidljivost v primerjavi s predhodnika, pri čemer ločljivost še vedno znaša 47 točk za vsako stopinjo pogleda. To v praksi pomeni enako, kot da bi televizor z ločljivostjo 720p zamenjali za televizor, ki ponuja izris slik z ločljivostjo 2K. Tu je seveda zagotovljena polna podpora za prijavni sistem Windows Hello, hkrati pa so novost inženirji opremili z novim tipalom za globino, ki uporabniku omogoča, da lahko z navideznimi predmeti upravljajo kar z rokami. To v praksi pomeni, da ni več potrebe po namenskih in nepraktičnih daljinskih upravljalnikih.

Očala za navidezno resnično Microsoft HoloLens 2 so sedaj končno na voljo v prodaji, a so žal vse prej kot poceni. Zanje namreč podjetje Microsoft v Združenih državah Amerike zahteva kar preračunanih 3.170 evrov. To dejansko pomeni, da bodo nova očala za navidezno resnično Microsoft HoloLens 2 bolj kot za posameznike primerna za podjetja in tiste, ki se s tem področjem profesionalno ukvarjajo, saj jim bo novost pomagala do dodatnega zaslužka.

Računalniški gigant bo podjetjem sicer omogočil tudi najem novosti, pri čemer naj bi se mesečna naročnina gibala okoli preračunanih 88 evrov. Sprva bo to omogočeno le v Združenih državah Amerike, nekoliko kasneje še drugod po svetu, po vsej verjetnosti tudi v evropskem prostoru.


Prijavi napako v članku