Operacijski sistemi
20.03.2013 14:21
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft bo uporabnike Windowsa 7 prisilil k namestitvi servisnega popravka

Ker mnogi uporabniki ne vedo, kako se v praksi opravi ročno posodobitev Oken ali za to nikoli ne najdejo časa, bo Microsoft poskrbel, da se bo prvi servisni popravek za Windows 7 prenesel samodejno. Če ga kljub temu ne bomo namestili, od 9. aprila dalje ne bodo več deležni varnostnih popravkov in funkcionalnih posodobitev.
Paket popravkov Windows 7 Service Pack 1 bo prinesel le nekaj manjših izboljšav.
Paket popravkov Windows 7 Service Pack 1 bo prinesel le nekaj manjših izboljšav.

Microsoft je konec februarja najavil, da uporabniki operacijskega sistema Windows 7 brez nameščenega prvega servisnega paketa (Service Pack 1) od 9. aprila dalje ne bodo več deležni ne varnostnih popravkov ne funkcionalnih posodobitev (http://goo.gl/wYRSA). Ker pa mnogi uporabniki ne vedo, kako se v praksi opravi ročno posodobitev Oken ali za to nikoli ne najdejo časa, jih bo podjetje iz Redmonda k temu »spodbudilo« na svojevrsten način. Vsi uporabniki z ne posodobljenim operacijskim sistemom Windows 7 bodo namreč prejeli prvi servisni paket samodejno, kar pomeni, da njihova privolitev ni več potrebna.

Podjetje Microsoft bo s samodejnim »razpošiljanjem« prvega servisnega paketa za operacijski sistem Windows 7 pričelo 20. marca, vsi uporabniki širom sveta pa naj bi ga prejeli najkasneje do konca aprila. Namestitev servisnega paketa se vsekakor splača, daj ta poleg rednih programskih in varnostnih popravkov vključuje še tehnologijo RemoteFX, ki omogoča koriščenje grafične moči grafične kartice pri oddaljenem dostopu preko programa Remote Desktop. Če pa boste pri tem naleteli na težave nič zato, saj se po pomoč in nasvete lahko kadarkoli zatečete na Forum Računalniških novic (http://goo.gl/bBIpG).

Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem

Prijavi napako v članku