Programska in razvojna orodja
10.01.2013 06:14

Deli z drugimi:

Share

Messenger odhaja v pokoj 15. marca

Spletna klepetalnica Windows Live Messenger bo s 15. marcem dokončno prenehala delovati. S prijatelji si bomo lahko še naprej izmenjevali neposredna sporočila, vendar le, če si bomo namestili Skype.
Windows Live Messenger bo odšel v večna lovišča že v prvih mesecih naslednjega leta!
Windows Live Messenger bo odšel v večna lovišča že v prvih mesecih naslednjega leta!

Pri podjetju Microsoft so se odločili, da bodo 15. marca dokončno ukinili spletno klepetalnico Windows Live Messenger, ki je med nami, verjeti ali ne, prisotna že dobrih 14. let (http://goo.gl/U3NJF). Čeprav bo nekdaj priljubljena spletna klepetalnica ukinjena, si bomo s prijatelji lahko še naprej izmenjevali neposredna sporočila, vendar le, če si bomo namestili priljubljeno storitev za brezplačne spletne pogovore ter cenejše klice v mobilna in stacionarna omrežja Skype. Odločitev podjetja Microsoft ni presenečenje, saj bi bilo vzdrževanje dveh sorodnih storitev stroškovno nadvse neracionalno.

Uporabniki spletne klepetalnice Windows Live Messenger se v spletno storitev Skype lahko prijavijo kar z Microsoftovim ali celo Facebookovim uporabniškim računom. Poleg tega lahko v vanj »uvozimo« stike iz storitve Windows Live Messenger ter ga uporabljamo kot enotno platformo za neposredno sporočanje. Če torej še uporabljate spletno klepetalnico Windows Live Messenger, vam svetujemo čimprejšnji prehod na novi Skype, ki je brezplačno na voljo na spletnem naslovu http://goo.gl/3jQgo. Če ne prej, boste morali to storiti po 15. marcu, saj bo Windows Live Messenger preprosto prenehal delovati.

Vas zanima več iz te teme?
Skype program

Prijavi napako v članku