Programska oprema
28.09.2009 11:50

Deli z drugimi:

Share

MedvešekPušnik najbolje, Banka Sparkasse pa najslabše

Kolač ponazarja agregirane podatke o zajemu uporabnikov, ki iščejo vsebine povezane s finančnimi produkti na spletu.
Kolač ponazarja agregirane podatke o zajemu uporabnikov, ki iščejo vsebine povezane s finančnimi produkti na spletu.

Na spletni strani podjetja Red Orbit so objavili podatke o spletnem pozicioniranju družb za upravljanje z vrednostnimi papirji. Med slovenskimi družbami za upravljanje premoženja sta na spletnih iskalnikih najbolje pozicionirana MedvešekPušnik in Ilirika borznoposredniška hiša. Na dnu lestvice najdemo Banko Sparkasse s trgovalno platformo Brokerjet.

Raziskava osvetli svetovno, evropsko in slovensko analizo stanja na področju družb za upravljanje z vrednostnimi papirji, analizira pretekle in prihodnje trende ter se osredotoči na spletno pozicioniranje slovenskih DZU-jev.

Red Orbit in DE:NOVO Skupina sta v raziskavi analizirala dostopnost in vidnost spletnih strani ter ponudbe omenjenih družb na spletu. Raziskava ugotavlja na katerih dotičnih točkah so družbe in njihove storitve na spletu najbolje pozicionirane in na katerih zaostajajo za konkurenco. V sklopu raziskave so predstavljeni tudi trendi iskanj po različnih segmentih ključnih besed v zadnjih 12 mesecih.

Pozitivno je dejstvo, da se trend iskanja informacij, povezanih z vlaganjem, borznim posredništvom, delnicami in sorodnimi pojmi, na spletu dviguje in je že presegel raven iskanj, ki jo je dosegal v lanskem septembru.

Spletno trgovanje je v tujini že nekaj let stalna praksa, v Sloveniji pa zaenkrat to možnost omogočajo le Ilirika borzno posredniška hiša, banka Sparkasse in podjetje Ecetra Central European e-Finance s trgovalno platformo Brokerjet, Medvešek Pušnik borznoposredniška hiša, Borzno posredniška hiša Poteza in pa Gorenjska borzno posredniška družba.

Direktor podjetja Red Orbit, Andraž Štalec je povedal:« Po pričakovanjih je med slovenskimi družbami za upravljanje premoženja opaziti slabo izkoriščanje iskalnega marketinga kot enega najmočnejših tržnih orodij, kar opozarja na velik potencial rasti na tem področju. Tista družba, ki se bo prva odločila narediti korak naprej in bo izkoristila možnosti, ki jih ponuja iskalni marketing, si bo zlahka priborila močno konkurenčno prednost.«


Prijavi napako v članku