Telefoni
18.05.2021 13:38
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

MediaTek z novim zanimivim procesorjem

Mobilni procesor MediaTek Dimensity 900 5G bo brez težav prepričal tudi najzahtevnejše uporabnike.
Mobilni procesor MediaTek Dimensity 900 5G bo brez težav prepričal tudi najzahtevnejše uporabnike.

Podjetje MediaTek se vse bolj uveljavlja na področju procesorjev za mobilne naprave, ki poganjajo operacijski sistem Android. To gre pripisati predvsem kakovostnim izdelkom in precej nižji ceni v primerjavi s konkurenčnim podjetjem Qualcomm. Zato ne preseneča, da je MediaTek po številu prodanih mobilnih procesorjev nedavno prehitel konkurenčno podjetje Qualcomm.

Kot kaže, bo MediaTek prevladoval tudi v letu 2021, saj je pred kratkim predstavil nadvse zanimiv model mobilnega procesorja družine Dimensity. Gre za procesor Dimensity 900 5G, izdelan s pomočjo napredne 6-nanometrske tehnologije. Mobilni procesor MediaTek Dimensity 900 5G za preračunavanje podatkov ponuja osem procesorskih sredic, pri čemer sta na voljo dve zmogljivi jedri ARM Cortex-A78 frekvence 2,4 gigaherca in šest jeder Cortex-A55 frekvence 2,0 gigaherca. Grafičnim vsebinam je v navezi z umetno inteligenco kos jedro ARM Mali G68 MC4.

Mobilni procesor MediaTek Dimensity 900 5G pričakovano podpira mobilna omrežja 5G in brezžično povezavo Wi-Fi 6. Poleg tega nudi podporo za zaslone do frekvence 120 hercev ter slikovna tipala digitalnih fotoaparatov do ločljivosti 108 milijonov slikovnih točk. Prve pametne mobilne telefone, opremljene s procesorjem MediaTek Dimensity 900 5G lahko pričakujemo še pred pričetkom letošnjega poletja. Po vsej verjetnosti bo šlo za telefone srednjega cenovnega razreda.


Prijavi napako v članku