Igre
29.03.2007 12:17
Posodobljeno 14 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Mario in Sonic končno skupaj

Nintendo in SEGA sta objavila novico, ki bi bila pred desetletji naravnost šokantna. Namreč, dve veliki, če ne največji igričarski ikoni, Mario in Sonic, se bosta prvič v zgodovini te industrije uradno pojavila v skupni igri. Igro delajo za Nintendo Wii in DS, naslov pa je Mario & Sonic at the Olympic Games.

Podjetji sta se dogovorili, da jo bo v Evropi in Severni Ameriki tržila SEGA, Nintendo pa na Japonskem. Ne glede na lahkotno obravnavo tematike, ima licenco mednarodnega olimpijskega komiteja, izdati pa jo nameravajo nekje konec leta, po možnosti med ali tik pred praznično nakupovalno mrzlico.

Igralci bomo z Mariem in Sonicom tekmovali v uradnih športih, ki se bodo pojavili v okviru olimpijskih iger leta 2008 v Beijingu. Glavnima junakoma se bodo pridružili tudi drugi simpatični liki iz obeh taborov, kot so Luigi, Knuckles, Yoshi, Tails in ostala druščina iz naših minulih otroštev. Kateri športi bodo vključeni, se še ne ve, so pa bili v izjavi omenjeni tek na 100 m, namizni tenis in plavanje. Upamo, da se ne bodo preveč osredotočali na kvantiteto miniiger, temveč kakovost le-teh!

V izjavah velikih mož obeh podjetij in Olimpijskega komiteja je bilo seveda veliko hvaljenja obeh strani ter navdušenja nad zgodovinskostjo te odločitve. Tega jim nikakor ne oporekamo, saj bomo tudi sami še kako veseli ponovnega izgovora za pobesnelo mahanje in metanje Wii-daljincev v okoliške predmete ter ude naših prijateljev. V družbi tako velikih zvezd, kot sta Mario in Sonic, pa še toliko bolj.


Prijavi napako v članku