Računalništvo, telefonija
30.06.2011 16:33

Deli z drugimi:

Share

Mariborska ekipa 2ndSight potrebuje vašo pomoč!

Mariborska ekipa 2ndSight potrebuje vašo pomoč!
Mariborska ekipa 2ndSight potrebuje vašo pomoč!

Na svetovnem finalu tekmovanja Imagine Cup v New Yorku se bo pomerilo 124 ekip iz 73 držav, kjer bo Slovenijo zastopala ekipa 2ndSight z rešitvijo za slepe in slabovidne. 2ndSight, o čemer smo že pisali, sestavljajo štirje študentje računalništva na FERI v Mariboru.

Gre torej za največje študentsko tekmovanje na svetu, kjer ekipe iz posamezih držav predstavijo svoje ideje in rešitve, ki z uporabo sodobnih tehnologij pomagajo odpravljati najtežje svetovne probleme. V slovenski konkurenci so zmagali z rešitvjio 2ndSight, pametnim telefonom, prilagojenim za uporabo in pomoč slepim in slabovidnim.

Zmaga na državnem tekmovanju jih bo tako popeljala tudi na svetovni finale, ki bo od 8 do 13. julija v New Yorku. Ekipo sestavljajo vodja Tine Poštuvan, Blaž Magdič, Luka Topolovec in Žan Markan, vsi študentje 1. letnika magistrskega študijskega programa računalništvo in informacijske tehnologije ter mentorica dr. Mateja Verlič.

V okviru letošnjega ImagineCupa poteka tudi izbor za People’s Choice Award, kjer gre za nagrado za najboljši projekt po izboru javnosti, tako da bodo zelo veseli vsakega glasu. Za slovensko ekipo lahko glasujete tukaj. Mi smo že, pa vi?


Prijavi napako v članku