Namizni računalniki
03.02.2013 13:29
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Marca konec prodaje Applovih računalnikov v Evropski uniji

Podjetje Apple bo s prodajo osebnih računalnikov Mac Pro v evropskem prostoru zaključilo marca, medtem ko bo od prodajalcev prevzemalo zadnja naročila vse do 18. februarja. V Evropi naj bi bili ponovno na voljo šele sredi letošnjega leta.
Osebni računalniki Mac Pro bi lahko bili v Evropi ponovno na voljo šele sredi letošnjega leta.
Osebni računalniki Mac Pro bi lahko bili v Evropi ponovno na voljo šele sredi letošnjega leta.

Po Applovih najzmogljivejših računalniških sistemih Mac Pro posega vse manj Evropejcev, saj ti računalniki že več let ne ponujajo »zadovoljivega« razmerja med ceno in zmogljivostjo. Poleg tega podjetje iz Cupertina v njihovo oglaševanje vlaga vse manj denarja, kajti njegova primarna cilja sta mobilne naprave in storitve računalništva v oblaku. Podjetje Apple bo s prodajo osebnih računalnikov Mac Pro v evropskem prostoru zaključilo marca, medtem ko bo od prodajalcev prevzemalo zadnja naročila vse do 18. februarja.

Apple se je za umik zmogljivih osebnih računalnikov Mac Pro s trga Evropske unije odločil tudi zaradi nezdružljivosti z evropskim standardom IEC 60950-1, ki ureja varnost opreme informacijske tehnologije. Omenjeni računalniki podjetja iz Cupertina namreč ne ustrezajo standardu v delu, ki predpisuje notranjo zgradbo in povezavo električnih komponent, čeprav so njihovi inženirji imeli na voljo več let, da to uredijo.

V evropskem prostoru bo po 1. marcu mogoče kupiti le še računalnike Mac Pro iz zaloge, kar po vsej verjetnosti pomeni, da bodo deležni določenih popustov s strani prodajalcev. Če ne prej, se bodo cene zmogljivih osebnih računalnikov spustile takoj, ko bo Apple ponudil v prodajo novo družino Macov Pro. Če pa bodo ti združljivi z evropskim varnostnim standardom IEC 60950-1, jih bomo skoraj zagotovo ponovno ugledali tudi na evropskem trgu.

Vas zanima več iz te teme?
Apple računalniki

Prijavi napako v članku