Računalništvo, telefonija
01.06.2012 12:00
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Manager leta na področju informacijskih tehnologij je Gregor Kastelic, Si.mobil

CIO leta 2012 je Gregor Kastelic, Si.mobil.
CIO leta 2012 je Gregor Kastelic, Si.mobil.

Na Brdu pri Kranju so včeraj, 31.5.2012, že šestič podelili nagrade “CIO leta” (CIO – chief information officer), ki jo letos prejema direktor informatike v podjetju Si.mobil d.d., Gregor Kastelic, in sicer za izjemne uspehe na področju vodenja informatike podjetja. Nagrado bo podelil predsednik Slovenskega društva Informatike, Niko Schlamberger.

Gregor Kastelic je ob prejemu nagrade povedal: “Počaščen sem, da sem letos prejemnik te prestižne nagrade na področju IT-ja. Vesel sem, da je tudi IT stroka prepoznala odlike in dosežke Si.mobil-a in Si.mobilovega IT-ja. Za nagrado smo zaslužni prav vsi zaposleni, tako tehnični del kot poslovni del podjetja. Kajti le s timskim delom, zaupanjem, kakovostnimi sodelavci, podporo vodstva in odličnimi medsebojnimi odnosi lahko uresničujemo svojo vizijo v skladu s strategijo podjetja.

Vse, kar nam je pomembno, je uporabnik in njegova izkušnja. Za zagotavljanje najboljše možne izkušnje je osnova najnaprednejša tehnologija. A tehnologija je le osnova, saj uporabnik pričakuje več. Zato si prizadevamo, da njihova pričakovanja na vsakem koraku presegamo. Za kar je potrebna vizija in drznost, da se jo uresniči. Si.mobilov IT je danes pripravljen na nove poslovne izzive, prihodnost in celovite komunikacijske rešitve. IT je presegel funkcijo podporne službe ostalim oddelkom. Skozi tesno medsektorsko sodelovanje IT-ja s poslovnim delom podjetja, ki je odgovoren za ponudbo, sooblikuje in soustvarja Si.mobilovo zgodbo o uspehu. Ta nam pomaga povečevati uspešnost celotnega podjetja, tako v smislu pravočasne kot tudi kakovostnejše izvedbe projektov in rešitev.


K povečevanju učinkovitosti tako IT, kot tudi celotnega podjetja je izjemno pripomogla implementacija inovativnih rešitev. S konsolidacijo tehnologij, arhitekture in implementacijo odprtokodnih rešitev tam kjer je bilo to možno, smo izboljšali finančno učinkovitost in dosegli, da je Si.mobilov IT učinkovitejši v primerjavi s primerljivimi podjetji v EU regiji.«

Odbor za podelitev nagrade CIO leta svoj izbor utemeljuje: »Gregor Kastelic je manager, ki je v veliki meri uspel zliti IT in poslovni del v enotno organizacijo, ki stremi k uresničevanju strateških ciljev podjetja. Razumevanje poslovnih izzivov in ciljev ter pragmatično vpeljevanje tehnoloških inovacij je omogočilo njemu in njegovi ekipi izpeljavo projektov, ki danes prinašajo podjetju prednost pred konkurenti. Posamezne rešitve pa že danes služijo kot referenčni primer rešitev v skupini povezanih podjetij in širše.”

Letos so se v ožji izbor uvrstila štiri podjetja: Raiffeisen Bank d.d., Hidria d.d., GEN-I d.o.o. in Si.mobil d.d., ki so imela vrhunske dosežke pri upravljanju IT. Vsi prejmejo častna priznanja, ki se prav tako vsako leto podeljujejo nominirancem v ožjem izboru.

Ko se naše gospodarstvo še vedno spopada s krizo in ustreznostjo makroekonomskih ukrepov, sta znanje in tehnologija tista, ki lahko majhemu gospodarstvu podata ustrezne rešitve in vzpodbudita inovativnost ter konkurenčnost. Slovenska informatika je na zavidljivi ravni v mnogih podjetjih, ki dokazujejo, da lahko z lastnim znanjem dosegamo odličnost tudi na globalni ravni. Sem sodi tudi letošnji prejemnik nagrade “CIO leta” ter prejemniki priznanj.

Nagrada “CIO leta” je strokovno priznanje IT stroke, ki so ga v preteklih letih prejeli ugledni slovenski managerji in je namenjena vzpodbujanju ter krepitvi pomena IT v gospodarskih družbah, napredku znanja, razvoju tehnološko razvite družbe ter promociji panoge, ki sodi med najzanimivejše tudi za mlade, ki šele vstopajo v poklicno življenje. IT panoga je bila vedno med tistimi, kjer je bilo delovnih mest več kot povpraševanja, med najbolje plačanimi ter vedno v ospredju, ko si podjetja postavljajo vprašanja napredka.


Prijavi napako v članku