Računalništvo, telefonija
14.02.2019 08:00
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

MakerBot je predstavil prvi perfomance 3D tiskalnik – Method

.. Omogoča neomejeno svobodo oblikovanja in visoko stopnjo zanesljivosti ..
MakerBot je predstavil prvi perfomance 3D tiskalnik - Method
MakerBot je predstavil prvi perfomance 3D tiskalnik - Method

MakerBot, pionir namiznega 3D tiskanja s predstavitvijo tiskalnika Method uvaja novo kategorijo profesionalnega 3D tiskanja. Performance 3D tiskalniki zapolnjujejo vrzel med industrijskimi in namiznimi 3D tiskalniki. MakerBot Method temelji na znanju in tehnologiji podjetja Stratasys ter jo združuje z dostopnostjo in enostavno uporabo, po kateri je MakerBot poznan. Method vsebuje industrijske tehnologije, kot so obtočno ogrevana komora, dva performance extruderja, PVA material za podpore, zaprti prostori za shranjevanje materiala ter tog kovinski okvir. Prav tako ima senzorje in funkcije za avtomatizacijo, ki uporabniku omogočajo brezhibno izkušnjo. Omenjene tehnologije pripomorejo k visoki natančnosti, zanesljivosti in dimenzijski točnosti izdelkov.

Method je naslednji korak v preboju 3D tiskanja k industrijskim oblikovalcem in inženirjem, saj omogoča hitrejše inovacije. Narejen je za profesionalce, ki potrebujejo hitre in natančne rezultate. Razvit je na podlagi redefiniranja hitre izdelave prototipov in ideje o približanju industrijske kakovosti širši množici.

Namenjen je zagotavljanju industrijske zanesljivosti in natančnosti s skrbnim nadzorom vseh vidikov 3D tiskanja. Natisnjeni deli dosegajo visoko ponovljivost in natančnost, dimenzijska natančnost je ± 0.2 mm. Tak nivo natančnosti je bil do zdaj omejen zgolj na industrijske 3D tiskalnike.

Sistem dvojnega ekstrudiranja prinaša vrhunsko kakovost površin in vodotopne podpore (PVA material). Tako lahko tiskate tudi zelo kompleksne geometrije.

MakerBot Method z brezhibnim potekom dela uporabnikom omogoča hitro pretvorbo CAD modelov v končne izdelke.    Za nemoteno in brezhibno delovanje vključuje avtomatizirane postopke vzdrževanja in podpore.

3D tiskalnik prinaša zmogljivost industrijskih tiskalnikov za tretjino cene vstopnega industrijskega 3D tiskalnika. Z MakerBot Method-om razvojne ekipe hitro lahko izboljšajo izdelke, kar zmanjšuje morebitne prekoračitve proračuna v proizvodnem procesu. Zasnovan je tako, da zagotavlja višjo hitrost in nadzor nad razvojnimi cikli, s čimer podjetja lahko izdelek hitreje lansirajo na trg.

3D printer MakerBot Method je bil testiran več kot 220.000 ur. S tem je zagotovljena kakovost natisnjenega izdelka, zanesljivost sistema in podsistemov.

Cena 3D tiskalnika MakerBot Method znaša 6.499 EUR. Dostava 3D je predvidena v prvem četrtletju letošnjega leta, prednaročila pa so že v teku.

Več o 3D tiskalniku si preberite tukaj: https://www.3way.si/izdelek/makerbot-method/. (P.R.)

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem 3WAY d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri 3WAY d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem 3WAY d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku