Fotoaparati in kamere
29.01.2012 17:28

Deli z drugimi:

Share

Majhen, a drugačen

Pentaxov Optio VS20 se lahko pohvali z 20x optično povezavo ter slikovnim senzorjem resolucije 16 milijonov slikovnih točk.
Pentaxov Optio VS20 se lahko pohvali z 20x optično povezavo ter slikovnim senzorjem resolucije 16 milijonov slikovnih točk.

Podjetje Pentax je predstavilo nov model digitalnega fotoaparata Optio VS20, ki se ponaša z 20x optično povečavo ter razponom goriščne razdalje od 28-560 mm. Tipalo je tipa CCD, kar pomeni, da v video posnetkih ne bo prišlo do tako imenovanega »žele« efekta, ki je posledica navojnih vrat. Fotoaparat se ponaša z resolucijo 16 milijonov slikovnih točk, prav tako pa zaradi svoje posebne ergonomije ponuja poseben oprijem, dva gumba za zajemo slik (vodoravna in navpična uporaba) in posledično tudi dva navoja za stativ.

Uporabnikom bo prav gotovo v pomoč lažje fotografiranje v temi brez bliskavice (če smo dobro razumeli, kamera združuje več slik v eno) in vodna tehtnica, s čemer lahko uporabnik nadzira kako “vodoravno” drži svojo napravo. Ostale specifikacije so dokaj standardne za ta razred digitalnih kamer – 3 palčni zaslon, zajemanje videa v ločljivosti 720p (30 slik na sekundo), samodejne kontrole itd. Stabilizacija slike poteka na treh ravneh – premikanje senzorja, avtomatsko povečanje občutljivosti na svetlobo in digitalna stabilizacija. VS20 se bo na prodajnih policah pojavil v februarju po ceni 250 ameriških dolarjev.


Prijavi napako v članku