Prenosni računalniki
03.10.2011 08:35
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Magični Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus

Tablični računalnik Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus navdušuje v vseh pogledih!
Tablični računalnik Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus navdušuje v vseh pogledih!

Samsung nas je tokrat prijetno presenetil s pripravo novega tabličnega računalnika, ki izdelke konkurenčnih podjetij prekaša v marsičem. To ne preseneča, saj je računalniški gigant tablico Galaxy Tab 7.0 Plus opremil z bogato strojno opremo, kakovostnim zaslonom in mobilnim operacijskim sistemom Android 3.2 Honeycomb. Da novincu ne bi prehitro pošle moči, skrbi dvojedrni procesor frekvence 1,2 gigahercev. Pri tem mu je v pomoč še gigabajt sistemskega pomnilnika.

Izris slik so Samsungovi in inženirji zaupali kakovostnemu sedempalčnemu oziroma 17,8-centimetrskemu zaslonu ločljivosti 1024 x 600 točk. Za zajemanje nepozabnih trenutkov in videoposnetkov visoke ločljivosti je na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti treh milijonov točk, medtem ko je sprednja kamera ločljivosti dveh milijonov točk pisana na kožo videokonferencam. Prostora za shranjevanje podatkov je več kot dovolj, saj je v novincu vgrajen pomnilnik kapacitete 16 oziroma 32 gigabajtov. Tablični računalnik Galaxy Tab 7.0 Plus nudi še odlično povezljivost, saj razpolaga s povezavami Wi-Fi, Bluetooth 3.0, 3G/HSPA (hitrost prenosa do 21 megabajtov na sekundo) in GSM/GPRS/EDGE.

Novinec naj bi na prodajne police trgovin prispel konec leta. Najprej bo na voljo v Avstriji in Indoneziji, in sicer konec oktobra, nato pa še v vseh ostalih državah širom sveta. Maloprodajne cene tabličnega računalnika Galaxy Tab 7.0 Plus podjetje Samsung žal ni želelo razkriti. Glede na to, da je potrebno za tablico Galaxy Tab z 10,1-palčnim oziroma 25,6-centimetrskim zaslonom onkraj luže odšteti preračunanih 300 evrov, naj bi se maloprodajna cena osnovne različice novinca gibala okoli preračunanih 200 evrov. Na stari celini bo zanj po vsej verjetnosti potrebno odšteti slabih 300 evrov.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung prenosni računalniki

Prijavi napako v članku